31. července 2019 • 16:56

Neviděli jsme Ronalda, tak zaplaťte! Korejci se jdou kvůli hvězdě soudit

Autor: mck, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Magnet na lidi. I tak by se dala označit fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo. Kdo by nechtěl na vlastní oči vidět kouzelníka narozeného na Madeiře. Fanoušci v Jižní Koreji si už brousili zuby. Portugalec měl totiž spolu s Juventusem nastoupit k přátelskému zápasu proti výběru tamní K League. Účast ofenzivního tahouna „staré dámy“ měla být jistotou. Podle smlouvy bylo zajištěné, že Ronaldo nastoupí aspoň na 45 minut. Jenže ejhle. Muž se sedmičkou na zádech pozoroval utkání pouze z lavičky. A to ochuzení korejští diváci jen těžko rozdýchávají.



Těšili se na jeho jedinečné triky, ty se však nedostavily. Tím pádem přišla na řadu frustrace, k ní se přidal explicitní vztek. „Ranění“ příznivci fotbalu požadují odškodnění za to, že minulý týden v přípravném utkání v Soulu nenastoupil v dresu Juventusu hvězdný Cristiano Ronaldo. Organizátor akce sliboval, že má smluvně podchyceno, že portugalský útočník odehraje proti výběru korejské ligy minimálně 45 minut. Jeden z nejlepších hráčů světa místo toho zůstal celý zápas na lavičce.

„Messi, Messi,“ skandovali na protest nazlobení lidé na ochozech.

Neúčast Ronalda zapříčinila s lehkým odstupem také zformování komunity protestujících. Dva z jejích členů už oslovili právníka, aby podal proti organizátorům - společnosti Fasta - žalobu. „Mnoho z nich si pořídilo vstupenky kvůli tomu, aby viděli Ronalda. Fasta tvrdila, že má smlouvu s Juventusem o tom, že Ronaldo odehraje alespoň poločas a zúčastní se autogramiády," řekl agentuře Reuters právník Kim Min-ki.

Pouhá omluva je málo. Zmíněný právník pro své klienty požaduje kompenzaci ve výši 70.000 wonů (zhruba 1360 korun) za vstupenku a milion wonů (19.500 korun) za psychickou újmu. „Zatím tu společnost zažalovali dva lidé, ale stále mi volají další, takže očekávám, že jich bude zhruba o 60 tisíc víc," řekl právník Kim Min-ki s odkazem na vyprodaný stadion v Soulu.

Šéfka společnosti Fasta Robin Changová potvrdila, že skutečně byla s Juventusem podepsána smlouva a o tom, že čtyřiatřicetiletý Ronaldo nenastoupí, se dozvěděla deset minut před začátkem druhého poločasu. "Dohadovala jsem se o tom s viceprezidentem Juventusu Pavlem Nedvědem, který mi jen řekl: 'Také bych byl rád, aby Ronaldo hrál, ale nechce. Promiňte, ale nic s tím nenadělám'. Byla jsem hrozně zklamaná," řekla.

Fasta v sobotu zveřejnila prohlášení, že Juventus nedodržel svou část dohody. Vedení korejské ligy napsalo kvůli porušení kontraktu rovnou stížnost turínskému klubu.

Nejvyšší muž italského celku Andrea Agnelli má pro nenasazení Ronalda jasné vysvětlení. Každý hráč, co s námi byl v Koreji, nastoupil. Kromě jednoho: Cristiana Ronalda, kterému naši lékaři doporučili po předchozím zápase v Nan-ningu odpočívat," napsal v prohlášení. Vše také komplikovala nad očekávání dlouhá cesta z letiště, kterou způsobila dopravní zácpa. 

V samotném přátelském duelu postrádajícím "CR7" remizoval korejský all-star tým s Juventusem 3:3. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud