21. října 2019 • 11:42

Radary proti rasismu? Italové bojují proti pokřikům novou technologií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská fotbalová federace (FIGC) chce využít v boji s rasismem na stadionech technologie. Zdroj nevhodných pokřiků by mohly odhalit speciální radary.



"Budou stačit dva radarové panely na jeden sektor na stadionu. Náklady nejsou nijak přehnaně vysoké a systém dodá italský výrobce," řekl římskému deníku La Repubblica prezident FIGC Gabriele Gravina.

Pozor si svaz bude muset dát na ochranu soukromí, neboť díky radarům bude možné odposlouchávat i běžné rozhovory. "Koordinujeme to s ministerstvem vnitra a chtěli bychom systém otestovat 18. listopadu v zápase Itálie s Arménií v Palermu," řekl Gravina.

Na italských stadionech bylo v poslední době několik hráčů tmavé pleti vystaveno rasistickým pokřikům. Naposledy se terčem opičích skřeků fanoušků AS Řím stal v nedělním duelu Serie A záložník Sampdorie Janov Ronaldo Vieira.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud