18. března 2020 • 17:10

Koronavire, přichází Zlatan! Švéd podpořil zdravotníky a přihodil balík

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V celé Evropě svádí nejtěžší boj s koronavirem Itálie, kde onemocnění podlehnou každý den stovky lidí. Serie A je přerušena a nakažení jsou i fotbalisté Juventusu. Hvězda AC Milán Zlatan Ibrahimovič sdílel na sociálních sítích video, kde oznámil založení fondu na podporu lékaře a další zdravotníky. A rovnou do něj přidal sto tisíc eur.



„Itálie mi dala hodně a já jí to během téhle dramatické situaci chci vrátit. S lidmi, se kterými pracuji, jsme založili fond pro nemocnice a použijeme mojí na sociálních sítích,“ oznámil Zlatan Ibrahimovič na Instagramu.

„Je to vážný problém, takže je potřeba víc než jen video,“ dodal a do nově založeného fondu podle BBC přihodil dva příspěvky po 50 tisících eurech, celkem tedy v přepočtu 2,7 milionu korun.

Cílem fondu je vybrat milion eur, i když vrchní hranici se samozřejmě meze nekladou. Na účet od zveřejnění videa přibývají malé i větší příspěvky.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE<<<

„Společně můžeme pomoct lékařům, kteří obětavě bojují za naše životy, ten virus odkopnout. Jsou to oni, kterým teď fandíme. A pamatujte: Když virus nepřijde za Zlatanem, Zlatan si dojde za virem,“ uzavřel Švéd.

Itálie, která je evropským epicentrem nákazy, má už přes 30 tisíc nakažených a přes 2500 mrtvých. Serie A je přerušena a nakažené hlásí tři týmy, prvním byl bek Juventusu Daniele Rugani, v úterý měl pozitivní test i Blaise Matuidi. Všech 120 zaměstnanců klubu je v karanténě, včetně viceprezidenta Pavla Nedvěda.

Noste roušky! Vzkazují sportovci. Kdo všechno ji oblékl?
Video se připravuje ...

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Italy has always given me so much and, in this dramatic moment, I want to give back even more to this country that I love. I decided, together with the people who are working with me, to create a fundraiser for Humanitas hospitals and to use my communication power to spread the message wider. It’s a serious issue and we need a concrete help that’s not just about a video. I count on the generosity of my colleagues, of all professional athletes and of those who want to make a small or large donation according to their possibilities, to kick this virus away. Together we can really help hospitals and doctors and nurses who selflessly work every day to save our lives. Because today we are the ones cheering for them! Let’s together kick the CoronaVirus away and win this match! And remember: if the virus don’t go to Zlatan, Zlatan goes to the virus! Link in bio

Příspěvek sdílený Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic),

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud