23. listopadu 2021 • 10:05

Mourinho obdaroval talent: za góly boty za 20 tisíc. Hráč popíral rasismus

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řím objevil nového zlatého chlapce. 18letý ghanský útočník Felix Afena-Gyan o víkendu naskočil v 74. minutě do zápasu s Janovem a dvěma góly jej rozhodl ve prospěch AS. Od slavného kouče Josého Mourinha se dočkal odměny v podobě drahých tenisek. U videa, kde dárek rozbaluje, musel ale vysvětlovat i jedno nedorozumění s údajným rasismem.



Afena-Gyan je v Římě teprve od ledna, na italský fotbal si zvykal v juniorce pod vedením klubové legendy Daniele de Rossiho. A evidentně se aklimatizoval rychle. Mourinho ho povolal do A týmu a plánuje si ho ponechat. Obzlášť, když se mu ghanský talent v posledním zápase odvděčil dvěma góly za sedmnáct minut.

Portugalský kouč svůj nový poklad zajímavě motivoval. „Slíbil jsem mu za gól velmi drahé boty, za 800 eur (20 tisíc korun). Takže když se trefil, běžel za mnou, aby mi to připomněl,“ smál se Mourinho na tiskové konferenci.

Slib splnil. Afena-Gyan v Instagramu sdílel video, jak luxusní tenisky rozbaluje. Fanoušci na sociálních sítích ale na okamžiku, kdy trenér s šikovným útočníkem sdílí radostný moment a objetí, našli jednu kaňku.

„Uvnitř jsou banány,“ vyhrkne ze sebe jedna osoba na pozadí. Několik lidí to považovalo za stereotypní rasistickou urážku. Africký útočník ale na Instagramu vše vysvětlil.

„Můžu vás ujistit, že jsem tou větou na videu nebyl uražen, a věřím, že za ní nebyl žádný rasistický podtext,“ napsal Afena-Gyan. „Od prvního dne jsem tu byl přivítán rodinnou atmosférou, všichni se se mnou baví a vtipkují jako s ostatními členy rodiny. Jím spoustu banánů, takže se z toho stala věc, která je se mnou spojená. Vždycky si z toho děláme legraci, a tohle byl jen další příklad.“

Rozjetý útočník se může těšit na větší minutáž v prvním týmu AS Řím, který hledá náhradu za v létě odejivšího Edina Džeka. Spolupráci s Mourinhem si zatím nemůže vynachválit. „Mnohému mě naučil. Během své kariéry toho dokázal hodně, je to skvělý člověk. Jsem rád, že s ním spolupracuji. Pomáhá mi každý den, abych byl v budoucnu ještě lepší.“

Jestli bude takhle produktivní i dál, Mourinho mu jistě bude rád kupovat dárečky po každém kole.

AS Řím Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud