5. února 2011 • 18:35

Hloušek i Polák první zápas v Německu prohráli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté Jan Polák a Adam Hloušek za sebou mají neúspěšné premiéry v německé lize. Polák s Wolfsburgem prohrál 0:1 v Hannoveru, Hloušek prožil v dresu nováčka z Kaiserslauternu porážku 2:3 od Hoffenheimu.



Polák, který do týmu předloňského mistra přestoupil na konci ledna z Anderlechtu, odehrál v záloze celé utkání. Zápas rozhodl už v páté minutě Portugalec Sérgio Pinto, který dalekonosnou skákavou střelou propálil chybujícího brankáře Diega Benaglia.

Brazilec Diego mohl v závěru vyrovnat, ale neproměnil pokutový kop. "Vlci" se v domácí soutěži dál trápí a z posledních jedenácti zápasů jen jednou naplno bodovali.

Ze Slavie hostující Hloušek se dostal v Hoffenheimu na hřiště ve 28. minutě a v záloze Kaiserslauternu doplnil krajana Jana Morávka. Hosté sice v druhém poločase během dvou minut smazali dvoubrankový deficit, ale domácím zajistil výhru v 62. minutě Vedad Ibiševič.

Bayern Mnichov neudržel v Kolíně nad Rýnem dvoubrankové vedení a prohrál 2:3. Úřadujícímu mistrovi se stalo po třinácti letech, že podlehl v zápase, v němž měl dvougólový náskok. Bayern klesl na pátou pozici a na vedoucí Dortmund ztrácí už 15 bodů.

Hosté vedli po prvním poločase 2:0 díky brankám Hamita Altintopa a Maria Gómeze, který se šestnáctým ligovým gólem v sezoně osamostatnil v čele tabulky střelců. Kolín se však po přestávce výrazně zlepšil a během necelých dvaceti minut zápas otočil. Dvakrát se trefil Milivoje Novakovič, jedním gólem přispěl Christian Clemens. Domácí na svém hřišti porazili Bayern po 15 letech.

Na druhém místě se i přes první venkovní porážku v sezoně udržel Leverkusen, který i s Michalem Kadlecem na kraji obrany podlehl 0:1 Norimberku. Zápas rozhodl po hodině hry Christian Eigler, který byl v závěru vyloučen za dvě žluté karty.

V souboji nejhorších týmů soutěže vedl Mönchengladbach nad Stuttgartem 2:0, ale nakonec prohrál 2:3. Vítězný gól dal v 87. minutě Timo Gebhart z penalty, kterou sudí odpískal za faul Danteho na Pogrebňaka a navíc brazilského obránce vyloučil. Borussia nyní ztrácí na předposlední Stuttgart tři body.

Kvůli intenzivnímu dešti bylo odloženo nedělní derby mezi Hamburkem a St. Pauli. Nový termín zápasu bude teprve určen.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Hannover - Wolfsburg 1:0 (5. Pinto), Hoffenheim - Kaiserslautern 3:2 (28. Sigurdsson, 40. Rudy, 62. Ibiševič - 58. Hoffer, 59. Rodnei), Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 3:2 (62. a 73. Novakovič, 55. Clemens - 22. Gómez, 43. Altintop), Mohuč - Brémy 1:1 (19. Schürrle - 90.+2 Pizarro), Norimberk - Leverkusen 1:0 (60. Eigler), Mönchengladbach - Stuttgart 2:3 (29. Dante, 32. De Camargo - 51. Pogrebňak, 56. Harnik, 87. Gebhart z pen.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud