4. května 2011 • 13:52

Drobný nahradí Rosta, bude jedničkou Hamburku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Jaroslav Drobný bude v příští sezoně brankářskou jedničkou bundesligového Hamburku. Podle dnešního vydání deníku Hamburger Morgenpost to oznámil trenér aktuálně osmého týmu nejvyšší německé soutěže Michael Oenning. Drobný zaujme post po dlouholeté opoře HSV Franku Rostovi, který po skončení ročníku odejde.



"Drobný bude číslo jedna. Je to skvělý sportovec a vždy se perfektně choval," rozřešil Oenning tajenku Rostova nástupce, o němž německá média v posledních týdnech živě spekulovala.

Na místo v základní sestavě si totiž dělal zálusk také Wolfgang Hesl, který hostoval v rakouském Riedu a který by měl Drobnému nyní krýt záda. Mluvilo se rovněž o příchodu některého z nadějných německých gólmanů, například Thomaso Kraftovi z Bayernu nebo Sebastianu Mielitzovi z Brém.

Oenning se ale rozhodl vsadit na jednatřicetiletého bývalého brankáře Českých Budějovic, Panioniosu Atény, Fulhamu či naposledy Herthy Berlín, z níž do Hamburku přišel před touto sezonou.

Většinu jí ale Drobný strávil na lavičce náhradníků a nastoupil jen do pěti bundesligových zápasů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud