19. listopadu 2011 • 19:50

Rozhodčí německé ligy si podřezal žíly, život mu zachránili asistenti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli pokusu hlavního rozhodčího o sebevraždu byl odložen dnešní zápas německé fotbalové ligy mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí. Sudí Babak Rafati byl nalezen v kolínském hotelu s pořezanými žilami, je nicméně mimo ohrožení života.



Podle šéfa Německého fotbalového svazu Thea Zwanzigera, jenž okamžitě po oznámení případu do Kolína nad Rýnem odcestoval, zachránili Rafatimu život jeho asistenti.

"Babak se neukázal na snídani a především ani nedorazil na schůzku rozhodčích před zápasem, i když byl vždy dochvilný. Asistenti proto nechali otevřít dveře jeho hotelového pokoje. Našli Babaka ve vaně, byla tam spousta krve. Další podrobnosti už ale po mně nechtějte," uvedl svazový šéf.

"Myslím, že nejdůležitější informací je to, že stav Babaka Rafatiho je stabilní. Samozřejmě ale zůstane v příštích dnech na jednotce intenzivní péče," dodal Zwanziger.

Vedení ligy zápas odložilo po konzultaci s oběma kluby. Nový termín duelu, jenž měl mít výkop v 15:30, zatím není znám.

Rozhodčí íránského původu Rafati má na kontě 84 odřízených bundesligových zápasů. Debutoval v roce 2005 shodou okolností právě v zápase mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud