19. listopadu 2011 • 21:17

Mistrovský Dortmund zničil vedoucí Bayern, rozhodl mladík Götze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY NĚMECKÉ LIGY - Fotbalisté mistrovského Dortmundu vyhráli ve šlágru německé ligy na hřišti vedoucího Bayernu Mnichov 1:0 a snížili jeho náskok na dva body. Stejný deficit má po 13. kole i třetí Mönchengladbach, který hlavně díky hattricku Marka Reuse doma deklasoval Brémy 5:0.



Bayern ve své Allianz Areně přerušil devítizápasovou vítěznou sérii ze všech soutěží a padl poprvé od úvodního bundesligového kola. Na začátku srpna podlehl stejným výsledkem Mönchengladbachu.



Jedinou brankou dnešního utkání vstřelil záložník Borussie Mario Götze, jenž v 65. minutě potrestal zaváhání domácí obrany. Dortmund díky devatenáctiletému reprezentantovi naplno bodoval pošesté z posledních sedmi duelů a po nepovedeném vstupu do soutěže zvýšil šance na obhajobu titulu.

Dvaadvacetiletý útočník Mönchengladbachu Reus se trefil v 23., 38. a 52. minutě a v této sezoně si polepšil na deset branek. Přesně mířili také jeho spoluhráči Patrick Hermann a Venezuelan Juan Arango. Mizérii Werderu korunoval čtvrt hodiny před koncem červenou kartou řecký obránce Sokratis Papastathopulos.

Souboj českých stoperů skončil remízou

Souboj českých stoperů mezi Romanem Hubníkem z Herthy Berlín a freiburským Pavlem Krmašem skončil remízou 2:2. Hostům z německé metropole vypracovali před přestávkou slibný dvoubrankový náskok Kolumbijec Adrián Ramos a Peter Niemeyer.

Freiburg se však po přestávce vrátil do zápasu a díky dvěma brankám střídajícího Stefana Reisingera zachránil remízu. Poslední gól vstřelil třicetiletý útočník až v páté minutě nastavení.

Schalke porazilo na svém hřišti trápící se Norimberk jasně 4:0 a prodloužilo jeho sérii bez vítězství na osm bundesligových utkání. V útoku hostů nenastoupil tradiční člen základní sestavy Tomáš Pekhart, který odcestoval do Čech kvůli úmrtí v rodině.

Do utkání nezasáhl ani záložník Jan Morávek, jenž zůstal pouze mezi náhradníky Schalke. Dvakrát se v utkání prosadil nizozemský kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, po jednom zásahu přidali Španěl Raúl a Lewis Holtby.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Freiburg - Hertha Berlín 2:2 (61. a 90.+5 Reisinger - 20. Ramos, 45.+1 Niemeyer),

Mönchengladbach - Brémy 5:0 (23., 38. a 52. Reus, 16. Herrmann, 53. Arango),

Schalke - Norimberk 4:0 (13. a 66. Huntelaar, 38. Raúl, 84. Holtby),

Wolfsburg - Hannover 4:1 (22. a 36. Salihamidžič, 55. Chris, 74. Madlung - 43. Schulz),

Bayern Mnichov - Dortmund 0:1 (65. Götze), zápas Kolín nad Rýnem - Mohuč byl odložen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud