12. března 2012 • 13:10

Drážďany hrály za trest bez diváků, stadion byl přesto vyprodaný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dynama Drážďany museli odehrát nedělní zápas druhé německé ligy s Ingolstadtem kvůli disciplinárnímu trestu bez diváků, stadion byl přesto vyprodaný. Jejich fanoušci ze solidarity s klubem skoupili symbolických 34.683 vstupenek v cenách od pěti do dvaceti eur. Dalších 7100 příznivců by mohlo na stadion díky permanentce, takže papírově byla dokonce překročena kapacita stadionu.



Solidarita fanoušků vynesla Dynamu podle zástupců klubu asi čtvrt milionu eur (přes šest milionů korun).

První zápas za zavřenými dveřmi v bundesligové historii skončil bez branek. Do nezvyklého utkání zasáhli i dva čeští fotbalisté Filip Trojan a Pavel Fořt, kteří do dostali do hry v průběhu zápasu.

"Pro všechny zúčastněné to opravdu bylo něco zvláštního," řekl trenér Drážďan Ralf Loose. "Těším se, až tu při dalším zápase fanoušci zase budou," uvedl záložník Cristian Fiel.

Dynamo pykalo za řádění svých fanoušků při říjnovém utkání Německého poháru na hřišti Dortmundu. Při potyčkách chuligánů bylo tehdy zraněno 17 lidí a škody byly vyčísleny na 150.000 eur. Drážďany byly původně vyloučeny z příštího ročníku Německého poháru, ale uspěly s odvoláním.

Místo toho musely hrát s Ingolstadtem bez diváků, navíc fanoušci Dynama mají zákaz vstupu na utkání ve Frankfurtu a klub musí zaplatit pokutu 100.000 eur.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud