25. března 2012 • 20:17

Dortmund nadělil Kolínu 'šestku', Hloušek s Pekhartem opět prohráli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Obhájce titulu z Dortmundu ve 27. kole bundesligy ukázal, proč vede německou nejvyšší soutěž. Na hřišti Kolína brzy prohrával, ale soupeři, bojujícímu o udržení, nakonec body nepřenechal a zvítězil vysoko 6:1.



Na gól kolínského Novakoviče zareagoval ještě v první půli Piszczek, po poločase zápas rozhodli dalšími brankami Kagawa a Lewandowski.

V závěru už domácí odpadli a po pohledných akcích proměnili výsledek v debakl 6:1 Gündogan, znovu Kagawa a Perišič.

Série Dortmundu bez porážky trvá v lize už 21 zápasů.

VIDEO: Kanonáda Dortmundu proti nebohému Kolínu

Fotbalisté Norimberku s Adamem Hlouškem a Tomášem Pekhartem prohráli v 27. kole německé ligy na hřišti Stuttgartu 0:1 a potřetí za sebou nebodovali.

V tabulce klesli na 11. místo a na sestupové příčky mají k dobru jen pět bodů. V čele tabulky udržel pětibodový náskok Dortmund díky výhře 6:1 v Kolíně nad Rýnem.

Trenér hostů Dieter Hecking nezařadil do základní jedenáctky útočníka Pekharta, jeho spoluhráče Hlouška naopak z obvyklé levé strany obrany posunul dopředu.

Bývalý slávistický fotbalista své útočné schopnosti prokázal hned v 7. minutě, kdy zblízka nastřelil břevno a ještě odcentroval na další jasnou šanci z následného rohu.

Ze 14 rohů a řady šancí se však střelci Norimberku neprosadili. Jediný gól zápasu vstřelil zásluhou Cacaua Stuttgart a natáhl svou sérii zápasů bez porážky na pět. Norimberku nepomohl ke srovnání už ani střídající Pekhart, který si zahrál posledních devět minut.

Dortmundské oslavy gólu. Jednoho ze šesti, které padly do kolínské sítě
Dortmundské oslavy gólu. Jednoho ze šesti, které padly do kolínské sítě

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Stuttgart - Norimberk 1:0 (78. Cacau), Kolín nad Rýnem - Dortmund 1:6 (13. Novakovič - 47. a 80. Kagawa, 26. Piszczek, 52. Lewandowski, 78. Gündogan, 84. Perišič).

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud