30. března 2012 • 23:01

Osm gólů! Dortmund v bláznivé přestřelce ztratil výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Dortmundu v bundeslize remizovali v málo vídané napínavé přestřelce doma se Stuttgartem 4:4. Burussia v lize už ve 22. zápase v řadě nenalezla přemožitele, její náskok před druhým Bayernem se ale může po 28. kole ztenčit jen na tři body, protože mnichovský tým čeká v sobotu zápas v Norimberku.



Obhájce titulu doma Stuttgart od začátku přehrával, z řady velkých šancí se ale ujala až ta Šindžiho Kagawy ze 33. minuty. Třiadvacetiletý japonský záložník se trefil už ve třetím ligovém zápase v řadě a celkově má na kontě 12 branek. Ve druhé půli zvýšil po dlouhém pasu Matse Hummelse na 2:0 Jakub Blaszczykowski.

Domácí měli směřovat k pohodlné výhře, jenže v poslední dvacetiminutovce přišlo ještě šest branek. Hosté nejprve mezi 71. a 79. minutou předvedli dokonalý obrat. Napřed se prosadil Vedad Ibiševič, během dvou minut pak zvrátil skóre na stranu Stuttgartu Julian Schieber.

Borussia však odpověděla podobným způsobem, na 3:3 srovnal po dvou minutách Hummels, tři minuty před koncem dostal domácí zpět do vedení střídající Ivan Perišič. Jenže ve druhé minutě nastavení zaváhali při nakopávaném míči hned dva obránci Dortmundu a Christian Gentner tvrdou střelou uzavřel skóre na 4:4.

"Asi to byl pro diváka okouzlující zážitek, ale když vedete doma 2:0, nemůžete zápas ztratit a navíc v nastavení. Když se podívám zpátky, pořád myslím na tu 92. minutu, přišel tam triviální centr, který jsme měli zvládnout," líčil zklamaně po zápase pro Eurosport Blaszczykowski.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Dortmund - Stuttgart 4:4
Branky: 33. Kagawa, 49. Blaszczykowski, 82. Hummels, 87. Perišič - 77. a 79. Schieber, 71. Ibiševič, 90.+2 Gentner

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud