31. března 2012 • 19:05

Bayern uspěl v Norimberku, Hloušek si už letos nezahraje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

BUNDESLIGA | Fotbalisté Bayernu Mnichov v bavorském derby zvítězili v Norimberku 1:0 a využili páteční ztrátu Dortmundu. Za ligovým lídrem zaostávají na druhém místě tabulky už jen o tři body, za dva týdny s Borussií navíc sehrají vzájemný zápas. Utkání nedohrál kvůli zranění kolena český záložník domácích Adam Hloušek a v této sezoně už se zřejmě na hřiště nedostane. Duel s Wolfsburgem nedokončil ani obránce Herthy Berlín Roman Hubník.



Norimberk se porážkami v předchozích třech zápasech nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám, na které má po dnešku na 12. místě jen tříbodový náskok.

Bayernu byl doma v sestavě s Hlouškem a útočníkem Tomášem Pekhartem vyrovnaným soupeřem, vepředu však výrazněji nezahrozil. Sám naopak inkasoval v 69. minutě po dorážce Arjena Robbena.

Hloušek už si nezahraje

Zimní posila Norimberku Hloušek se zranil v prvním poločase, zřejmě když špatně došlápl při bránění hvězdy Bayernu Arjena Robbena. Po kratším ošetření se na hřiště vrátil, chvíli před koncem první půle se ale znovu dostal do péče lékařů za postranní čarou. Do druhé půle už nenastoupil a zamířil do nemocnice.

Podle prvních informací má bývalý hráč Jablonce, Slavie a Kaiserslauternu poraněný vnitřní vaz v koleně. Přesná diagnóza bude známa v neděli. "Do konce sezony už hrát nebude," citovala agentura SID norimberského trenéra Heckinga.

Hloušek už jednu dlouhou pauzu prožil v roce 2010, kdy kvůli přetrženým zkříženým vazům v kolenu nehrál osm měsíců. Dokázal se poté vrátit i do reprezentace, za niž odehrál celkem pět zápasů, ten zatím poslední před rokem.

Hamburk opustil sestupové příčky

Hamburk zvítězil na hřišti posledního Kaiserlauternu a opustil sestupové příčky. Jediný gól zápasu, ve kterém za vítěze nastoupili i brankář Jaroslav Drobný a záložník David Jarolím, vstřelil v 29. minutě Marcell Jansen. Kaiserslautern nevybojoval výhru již v 18. utkání v řadě, nový kouč Krasimir Balakov nedokázal sérii zlomit ani na druhý pokus.

Hertha Berlín zůstává předposlední po porážce 1:4 s Wolfsburgem. Nováček sice od 13. minuty vedl po brance Levana Kobiašviliho, "Vlci" ale poté soupeře zostudili hned čtyřmi brankami a dotáhli v tabulce trio Stuttgart, Leverkusen, Brémy. Ze tří bodů se radoval i záložník Jan Polák, hrající v základní sestavě, a střídající Petr Jiráček.

Reprezentační stoper Hubník z Herthy doplatil na podobnou situaci jako Hloušek. Také bez kontaktu se soupeřem si pochroumal pravděpodobně rovněž koleno. Zkusil ještě pokračovat, avšak v 62. minutě už jen u půlící čáry vyčkal, než ho trenér Otto Rehhagel vystřídá.

Čtvrtou bundesligovou porážku po sobě si připsal Leverkusen. V útoku čeká účastník Ligy mistrů na úspěch už přes 200 minut, obranu s českým reprezentantem Michalem Kadlecem naopak překonali Julian Schuster a Daniel Caligiuri a zařídili Freiburgu vítězství 2:0. Na lavičku hostů se po zranění vrátil stoper Pavel Krmaš.

Mezi náhradníky se vrátil i další uzdravený obránce Zdeněk Pospěch, jehož spoluhráči zvítězili v Brémách jednoznačně 3:0. V souboji týmů ze spodku tabulky pak zdolal Augsburg 2:1 Kolín nad Rýnem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud