12. dubna 2012 • 15:33

Čtvrtá prohra od Borussie v řadě. Titul mají v kapse, tuší Bayern

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát proti Bayernu Mnichov? Pro většinu týmů v Německu sváteční událost, ale zároveň záruka pekelně těžkého duelu. Vždyť bavorský gigant má na svém kontě dvaadvacet mistrovských titulů. Na ten třiadvacátý si však nejspíš bude muset minimálně rok počkat. Bundeslize totiž vládne Borussia Dortmund!



„Soupeři se gratuluje teprve ve chvíli, kdy má titul matematicky definitivně v kapse. Ale obávám se, že Dortmundu v jeho získání už nikdo nezabrání,“ postesknul si Karl- Heinz Rummenigge, jeden z bossů Bayernu, po středeční porážce 0:1 na hřišti úhlavního rivala.

„Mají šest bodů náskok čtyři kola před koncem, tohle už si vzít nenechají,“ přikývl legendární „císař“ Franz Beckenbauer.

Ano. Na Bayernu se po duelu v natřískaném Signal Iduna Parku slovo titul neskloňuje. „Meisterschale“ se podruhé za sebou s největší pravděpodobností objeví právě v Dortmundu.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa si pro něj kráčí naprosto zaslouženě, vždyť neprohráli 24 bundesligových zápasů v řadě. Navíc prodloužili i jednu zajímavou sérii: čtyřikrát za sebou dokázali ve vzájemném souboji porazit bavorský gigant.

Tento kousek se podařil naposledy v devadesátých letech Werderu Brémy (1991-1993). „A tohle byl asi náš nejlepší zápas,“ pochvaloval si Klopp další výhru nad Bayernem – oblíbeným soupeřem Borussie.

Rekordní pátý zářez může Dortmund Bayernu zasadit v květnovém finále Německého poháru, které se hraje v Berlíně. Předtím však bavorský kolos čeká přetěžký souboj v semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid.

"Už se plně kontcentrujeme na zbylý program, chceme uspět," burcuje sportovní ředitel Christian Nerlinger. Pokud se Robben a spol. přes Mourinha prokouší až do mnichovského finále Champions League, fanoušci na středeční bolestní večer určitě rádi a rychle zapomenou.

Robbenovi se po zahozené penaltě vysmál obránce Dortmundu Subotič.
Robbenovi se po zahozené penaltě vysmál obránce Dortmundu Subotič.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud