19. února 2013 • 17:10

Podivný tah šanghajského klubu: Drogbu měl nahradit nulový útočník

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu sedmadvacet let. Jmenuje se Baye Djiby Fall. Obléká dres nejhoršího týmu bundesligy z Fürthu a v Německu ještě nevstřelil ani jeden gól. Přesto si ho šanghajský klub Šen-Chua vyhlédl jako náhradu za Didiera Drogbu. Opravdu, to není vtip. Lákavou nabídku však senegalský útočník odmítl.



„Jejich zájem o Djibyho byl velmi konkrétní. On ale odmítnul, zůstává u nás,“ potvrdil německému deníku Bild manažer Fürthu Rouven Schröder.

Čínský klub se na senegalské útočníka opravdu vyptával, hledá totiž náhradu za Didiera Drogbu, jenž přestoupil do Galatasaraye Istanbul, s nímž zítra nastoupí k prvnímu osmifinále Ligy mistrů.

 V Německu to zpočátku brali jen jako vtip. Nešlo jim do hlavy, čím Djiby Fall mohl šéfy čínského klubu zaujmout. Vždyť v bundeslize po svém příchodu z Lokerenu odehrál pouze dva podzimní zápasy, střelecky se neprosadil ani jednou a pronásledují jej zranění – nejprve musel na operaci ze zády, následně si pochroumal při tréninku koleno.

 Nabídku ze Šanghaje ale stejně odmítl. Konkurz na náhradníka za Drogbu tak může pokračovat.

Bývalý Drogbův klub z Šanghaje přišel kvůli korupci o titul

 Čínský fotbalový klub Šanghaj Šen-chua, kde nedávno krátce působil bývalý útočník Chelsea Didier Drogba, přišel kvůli korupci o titul z roku 2003.

Podle agentury AP navíc za ovlivňování výsledků dostal pokutu 160 tisíc dolarů (tři miliony korun) a příští sezonu odstartuje s šestibodovým odečtem.

O sankcích po tříletém vyšetřování rozhodl čínský svaz, který dnes navíc 33 funkcionářům a hráčům udělil doživotní zákaz působení ve fotbale. Mezi potrestanými byli také bývalí šéfové svazu Nan Jung a Sie Ja-lung, které už dříve soud poslal na deset a půl roku do vězení.

Doživotní tresty od svazu dostali například bývalý rozhodčí Lu Ťün, jenž řídil dva zápasy na mistrovství světa v roce 2002, a čtveřice někdejších reprezentantů Čchi Chung, Ťiang Ťin, Li Ming, Šen s', kterým soud udělil za korupci tresty vězení až na šest let. Odpočty a finanční pokuty se kromě Šanghaje dotkly dalších jedenácti klubů.

Drogba v Šanghaji působil půl roku, koncem ledna však kvůli sporu o dlužené výplaty odešel do Galatasaraye Istanbul. Čínský klub opustila i druhá hvězda francouzský útočník Nicolas Anelka, který zamířil do Juventusu.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud