12. června 2013 • 12:12

Vlastně jsem si polepšil, směje se Pilař po přesunu do Freiburgu

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍTÁME VÁS, VÁCLAV! Takový vzkaz visí na webu SC Freiburg. Patří českému záložníku Václavu Pilařovi, jehož roční hostování z Wolfsburgu bylo v úterý definitivně potvrzeno. „Fakt tam tohle napsali? To je bomba. Ale koresponduje to přesně s mojí návštěvou ve Freiburgu minulý týden, jednání se zástupci klubu na mě udělalo neskutečně pozitivní dojem. Věřím, že jim důvěru a slušný přístup ke mně vrátím na hřišti,“ řekl Pilař Sportu.



Z Wolfsburgu ho nikdo nevyháněl, když se však naskytla možnost odejít na rok do Freiburgu, rozhodli se s manažerem Jiřím Stejskalem pro tuto cestu. Po několikaměsíční rekonvalescenci po operaci křížových vazů v koleni je Pilař fit, ovšem vzhledem k obrovské konkurenci ve Wolfsburgu se přece jen o něco schůdněji jeví návrat v klubu „rodinného střihu“ Freiburgu.

„Paradoxně si vlastně polepším,“ usmál se Pilař. Na podzim si totiž může zahrát evropské poháry, neboť pátý celek uplynulého ročníku bundesligy se kvalifikoval přímo do základní skupiny Evropské ligy.

„Je to lákavé, zahrát si zase po delší době poháry. Moc bych si to přál,“ podotkl Pilař. Těší ho, že se v mužstvu sejde s českým obráncem Pavlem Krmašem, který patří mezi klíčové postavy Freiburgu. „Poznal jsem, jak moc si ho tady váží. Už jsme si volali, řekl mi spoustu informací o klubu a tak. Jsem rád, že je tady, v začátcích bude mým styčným důstojníkem,“ raduje se Pilař.

Od konce sezony se připravuje individuálně v Česku, do Freiburgu vyrazí 24. června, kdy startuje letní příprava. „Vím, že návrat bude bolet. Mám však obrovskou chuť a vůli se rvát.“

Rozhovor s Václavem Pilařem čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud