29. června 2013 • 20:21

Guardiolův Bayern už jede! Při premiéře nastřílel patnáct gólů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bavorská mašina se rozjela. Fotbalový Bayern Mnichov se pod vedením kouče Pepa Guardioly dočkal první výhry, když zdolal v přípravě tým Fanklubu Wildenau 15:1. Utkání, kdy proti úřadujícím německým šampionům stáli dělníci, studenti či třeba policisté, ozdobilo 16 branek. Jedenáct tisíc fanoušků oslavovalo i jediného střelce poražených. Slibovali mu pivní koupel.



Hvězdy Bayernu byly od rána v zápřahu, ještě dopoledne normálně trénovaly v Mnichově a až po obědě se vydaly autobusem na dvousetkilometrovou štreku k exhibičnímu zápasu, jenž se hrál na stadionu SpVgg SV Weiden.

Bylo jasné, že Bayern v poklidném tempu rozstřílí soupeře. Možná největší hvězdou dne se ale stal Jürgen Förster, který vstřelil bavorskému velkoklubu gól. V tu chvíli se mohlo zdát, že nadšení fanoušci zboří stadion. Ten explodoval nadšením. To, že gól znamenal pouze snížení na 1:6, nikoho nezajímalo.

Trefa do sítě vítěze Ligy mistrů, ta má hodnotu. Na sociální síti se hned objevil vzkaz pro střelce branky.

„Tenhle muž se večer bude koupat v pivu,“ oslavovali fanoušci na dálku střelce, který se prosadil po zaváhání obrany a gólmana.

Jinak měli poražení už před zápasem jediné přání – získat na památku dres od hráče Bayernu. Stejný cíl měl i trenér soupeře Bayernu. Těžko mohl čekat, že mu jeho protějšek Guardiola věnuje svoji bundu se znakem Bayernu.

V sestavě Bayernu se objevila celá řada mladíků. Čtyřmi trefami se blýskl talentovaný Patrick Weihrauch, třikrát se radoval z gólu Julian Green.

Jeden z tradičních tahounů a hvězd týmu Franck Ribéry dal dva góly, stejně jako Mitchell Weiser. Mezi střelce se ze známých jmen zapsal i Toni Kroos. Jeden gól přidali i Oliver Markoutz, Thomas Müller a Vladimir Rankovic.

Sestava Bayernu: Neuer (46. Starke) - Lahm (46. Rafinha), Kirchhoff(46. Wein), Can (46. Boateng), Contento (46. Weiser) - Hojbjerg, Strieder (46. Kroos) - Rankovic (46. Schmitz), Schöpf (46. Weihrauch), Markoutz (46. Green) - Müller (46. Ribéry)

Fotbalový Bayern Mnichov má za sebou první zápas pod vedením kouče Guardioly vyhrál nad amatérským soupeřem 15:1
Fotbalový Bayern Mnichov má za sebou první zápas pod vedením kouče Guardioly vyhrál nad amatérským soupeřem 15:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud