27. července 2013 • 23:00

První ostrý zápas Guardioly: Bayern dostal lekci od Dortmundu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ostrý test a hned průšvih. Kouč Pep Guardiola premiérovou trofej s Bayernem Mnichov nezískal. Před pár dny se sice s úsměvem fotil s poháry, které bavorský velkoklub získal v minulé sezoně, jenže v bitvě o německý Superpohár jeho tým prohrál s Dortmundem 2:4. Co zlomilo Bayern? Chyba brankáře, vlastní gól, paráda Gündogana a pak i trefa z ofsajdu.



Španělský kouč s Bayernem vyhrál všech devět přípravných zápasů, naposledy ve středu zdolal své bývalé svěřence z Barcelony 2:0. Dva týdny před startem bundesligy ale v prvním ostrém testu Bayern padl a Guardiola musel zapomenout na první trofej v novém působišti.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Byla to bitva na ostří nože, na stadionu Borussie bylo narváno k prasknutí. Nemohlo to být jinak, na place proti sobě stáli nesmiřitelní rivalové. Bayern vyhrál v minulé sezoně Ligu mistrů, bundesligu i Německý pohár, Dortmund se z trůnu pakoval do pozice německé i evropské dvojky, prohrál s mnichovským sokem ve finále Champions League a bažil po odvetě.

VIDEO: Podívejte se na to, jak Bayern prohrál bitvu s Borussií

První pohroma pro Bayern na sebe nenechala dlouho čekat. Hlavičku Bendera totiž gólman Starke neudržel v rukavicích, míč mu vypadl před Reuse, který skóroval. Dortmundský kotel bouřil nadšením, brankář německých mistrů by se možná v tu chvíli nejraději propadl hanbou, ale musel hrát dál.

Bojovný útočný fotbal pokračoval, v brance BVB čaroval Weidenfeller a tak i v poločase měl Bayern na kontě jednogólové manko. To ale vymazal už devět minut po pauze Nizozemec Robben, když hlavou poslal do sítě centr Lahma. Jestli si v tu chvíli nový kouč Bayernu Guardiola oddechl úlevou, brzy asi zase lapal po dechu.

Za dvě minuty už totiž zase vedl Dortmund. Gündogan poslal střílenou přihrávku na branku Bayernu a míč si smolně srazil do vlastní sítě Van Buyten. Gólman německých mistrů už nestihl zasáhnout.

A s úřadujícím německým mistrem bylo o chvíli později ještě hůř. Ilkay Gündogan si pohrál s míčem ve středu pole a individuální akci zakončil parádní ranou, která zapadla k tyči – 3:1 pro BVB.

Kouč Pep Guardiola u postranní čáry s překvapeným výrazem zíral na dění na hřišti. Naději na lepší výsledek dal jeho týmu opět Robben, když se v pokutovém území otočil s míčem a prostřelil bránícího stopera Dortmundu i gólmana v brance.

Strhující finiš zápasu měl teprve přijít. Bayern se hnal za vyrovnáním, deset minut před koncem ale Thiagova rána jen olízla břevno.

Na druhé straně při hře Mnichovských vabank měl šanci Aubameyang, ale vychytal jej Starke. V 86. minutě už ale kapituloval po další rychlé akci BVB. Lewandovski poslal míč do běhu Aubameyangovi, jenž našel v pokutovém území v ofsajdovém postavení Reuse, který srazil Bayern na lopatky.

Kouč Guardiola si v tu chvíli jen zklamaně sedl na lavičku. Věděl, že první ostrý test „jeho Bayernu“ nedopadne dobře. V Dortmundu si naopak užívali euforii, nezastavitelná bavorská mašina z minulé sezony zabrzdila. Chlouba Bayernu, defenziva, byla navíc potupena čtyřmi zásahy. 

Dortmund vyhrál Superpohár poprvé od roku 2008 a celkově popáté, čímž vyrovnal rekordní bilanci Bayernu.

Německý fotbalový Superpohár v Dortmundu:
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 4:2 (1:0)
Branky: 6. a 86. Reus, 56. vlastní Van Buyten, 57. Gündogan - 54. a 64. Robben. Diváci: 80 645.

Dortmundská radost po výhře nad Bayernem nebrala konce. Bayern vedený koučem Pepem Guardiolou prohrál s Dortmundem v bitvě o německý Superpohár 2:4
Dortmundská radost po výhře nad Bayernem nebrala konce. Bayern vedený koučem Pepem Guardiolou prohrál s Dortmundem v bitvě o německý Superpohár 2:4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud