Stanislav Hrabě
19. prosince 2013 • 15:52

Ribéry si už připravil místo pro Zlatý míč v místnosti svých trofejí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský střelec Cristiano Ronaldo otevřel v rodném Funchalu muzeum, kde má připravenou vitrínu pro Zlatý míč. Jeho největší konkurent francouzský záložník Franck Ribéry má ovšem pro cennou trofej místečko rovněž vyleštěné – v síni slávy ve svém domě. 



„V suterénu má rozlehlou místnost, kde mám vystavené všechny své trofeje. Stará se o to moje starší dcera,“ pochlubil se v rozhovoru pro francouzský týdeník France Football. Na dotaz, zda má připravené i malé místečko pro Zlatý míč nejlepšího fotbalisty světa 2013, odpověděl důrazně: „Velké! A pro takovou trofej je vždycky připraveno!“

Ribéry nebo Cristiano Ronaldo? Kdo se stane držitelem nejprestižnější fotbalové pocty, kdo získá Zlatý míč?

„V Německu a zvláště Bayernu se o tom mluví denně,“ přiznal Ribéry. „Všichni mě ubezpečují, že to budu já, že jiná možnost není,“ prozradil podporu spoluhráčů.

Tu získává i u kolegů z francouzské reprezentace. „Když jsme hráli baráž o postup na mistrovství světa proti Ukrajině, Évra, Cabaye, Abidal, Sagna i Rémy mě ubezpečovali, že stojí za mnou. A také trenér Didier Deschamps mě podporuje,“ vypočítal Ribéry.

Na opačné straně však stojí překvapivě stoper Mamadou Sakho, střelec dva gólů, které rozhodly o postupu Francie. Ten jasně řekl, že pro něj je jedničkou Cristiano Ronaldo. „Moc mě jeho postoj mrzí,“ netajil Ribéry, jenž v odvetě odmítl mužstvo opustit a hrál 80 minut se zlomeným žebrem.

„Samozřejmě jsem moc rád, že dal dva góly a respektuju, že si může říkat, co chce. Ale mrzí to,“ nezapíral.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud