Jan Malý
10. března 2014 • 14:44

Bayern je AROGANTNÍ! Sammerova kritika naštvala německé kluby

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lámou rekordy, natahují sérii bez porážky, soupeře v Německu drtí jednoho za druhým. Dominance Bayernu Mnichov v bundeslize je tak podmanivá, až některým lidem z klubu bere soudnost. Sportovní ředitel Bayernu Matthias Sammer zkritizoval práci v ostatních klubech a nyní je za to pranýřován ze všech stran.



Tohle bylo ve stylu kouče Chelsea Josého Mourinha. A pokud chtěl sportovní ředitel Bayernu Mnichov Matthias Sammer odvrátit pozornost od svého týmu a strhnout ji na sebe, povedlo se mu to výborně.

„Možná máme lepší kvalitu, ale zároveň také mentalitu než ostatní týmy. Každodenní trénink, každodenní promluvy s hráči přináší vývoj. A právě vývoj v ostatních klubech v Německu není,“ popíchl Sammer bundesligové konkurenty.


Jako první reagoval trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp. „Myslím si, že Bayern by neměl ani o bod méně, pokud by tam nebyl Sammer,“ odpověděl Klopp. I v dalších klubech povýšenost držitele Zlatého míče z roku 1996 proklínali. „Tohle bylo od Matthiase krajně arogantní. Zároveň si myslím, že by tyhle věty už nezopakoval, pokud by o tom přemýšlel,“ řekl manažer Hannoveru Dirk Dufner.

„Je to jako z mateřské školy,“ vzkázal prezident Freiburgu Fritz Keller. „Pokud bychom měli takové možnosti, abychom mohli během dvou let koupit hráče za 130 milionů eur, byli bychom mistři i bez Sammerových rad. Tak těžké to pak není,“ přisadil si manažer Mainzu Christian Heidel.

Bayern by v Premier League tolik nedominoval

Pravdou je, že debaty o tom, jaký vliv má až brutální nadvláda Bayernu na celou ligu a zároveň na něj samotný, jsou v Německu tématem už nějakou dobu. „Bayern by v anglické Premier League nebyl bez porážky. Hloubka kvality je tam vyšší,“ přidal se do debaty Jens Lehmann, bývalý brankář německé reprezentace či Arsenalu.

„Sledovat ho je trochu nudné. Hned začnou hrát zezadu, pokud jsou pod tlakem, a pak jdou pomalu vpřed. Jdou vpřed kousek po kousku, až se dostanou do finální třetiny a tam mají hráče, kteří dokážou udělat rozdíl,“ dodal Lehmann v rozhovoru pro britský list The Guardian.

Fotbalisté Bayernu Mnichov dominují bundeslize a překonávají jeden rekord za druhým Fotbalisté Bayernu Mnichov dominují bundeslize a překonávají jeden rekord za druhýmFoto EPA

Po víkendu se může diskutovat ještě intenzivněji, protože Bayern vypráskal ambiciózní Wolfsburg na jeho hřišti 6:1 a potvrzuje famózní formu.

Z posledních šesti vítězných bundesligových zápasů má skóre 26:2, celkově v lize vyhrál už pošestnácté za sebou (rekord) a ligovou sérii bez porážky natáhl už na 49 zápasů (rovněž rekord).

Zároveň se potvrdilo, že trenér Bavorů Pep Guardiola volí svá slova mnohem obezřetněji než Sammer a neustále hledá chyby. „Nebyli jsme tak dominantní jako v předchozích zápasech. Problémy jsme měli v celém prvním poločasu i na začátku druhého,“ nenechal se Guardiola unést na první pohled jednoznačnou výhrou, vždyť Bayern i prohrával a hned pět gólů vstřelil po hodině hry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud