18. března 2014 • 10:44

Smolař Morávek. Při rozcvičce se znovu zranil, vynechá až šest týdnů

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český záložník Augsburgu Jan Morávek si opět poranil stehenní sval a osmému týmu německé ligy bude chybět čtyři až šest týdnů. Z podobných zdravotních problémů se čtyřiadvacetiletý fotbalista zotavoval od konce loňského listopadu do poloviny února.



Morávek se zranil při rozcvičování před pátečním zápasem s bývalým klubem Schalke, proti němuž měl nastoupit v základní sestavě. Nejprve ho vyšetřili kluboví lékaři a v pondělí absolvoval magnetickou rezonanci v Mnichově u vyhlášeného specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta, jenž trojnásobnému reprezentantovi pomáhal už v minulosti.

"Tam mu řekli, že se zopakovalo zranění, které měl před Vánoci a bohužel to vypadá na měsíc až šest neděl. Takže nevím, jestli ještě v této sezoně zasáhne do bojů v bundeslize, možná na dva zápasy, kdy už o nic nepůjde," řekl ČTK hráčův agent Jiří Stejskal.

Bývalému středopolaři Bohemians 1905, Schalke a Kaiserslauternu se svalové problémy v posledních letech vrací. "Stává se mu to při střelbě. Když se do toho opře, tak se mu více či méně natrhne nějaké svalové vlákno okolo jizvy, která nebyla pružná. Vždycky to píchne a nemůže s tím hrát," přiblížil Stejskal.

"Klub uvažuje o nějaké jiné terapii, aby se toho Honza konečně zbavil, protože je to už divné," doplnil Morávkův agent, jehož klient v této sezoně zasáhl do 16 ligových utkání Augsburgu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud