11. června 2014 • 16:11

Kalas bude hostovat v Kolíně. Do Chelsea se vrátím silnější, věři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Tomáš Kalas bude v příští sezoně hostovat z londýnské Chelsea v týmu bundesligového nováčka Kolína nad Rýnem. Německý klub informoval o příchodu jednadvacetiletého obránce na svých internetových stránkách, hostování potvrdil i agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International, která hráče zastupuje.



"Tomášova výkonnost v posledních dvou letech vzrostla natolik, že aby se mohl dále rozvíjet a sbírat zkušenosti, přicházel v úvahu po dohodě s Chelsea pouze klub hrající anglickou Premier League nebo německou bundesligu," uvedl Kolář.

Kolín nad Rýnem je podle něj pro Kalase správnou volbou. "Poté, co jsme absolvovali osobní setkání s vedením Kolína, nás výrazně oslovil způsob, jakým zde pracují s mladými hráči. A také Chelsea usoudila, že jde o správnou volbu," dodal Kolář, spolumajitel společnosti Sport Invest.

Tomáš KalasFoto profimedia.cz

Kalas už dříve avizoval, že by hostování vzhledem k malé zápasové praxi v Chelsea přivítal. V novém působišti bude nosit dres s číslem 3.

"Chtěl bych pravidelně hrát, abych se mohl vrátit do Chelsea ještě silnější, a německá bundesliga v tak slavném klubu bude pro mě velkou zkouškou. Už se na těžké zápasy v novém působišti těším," prohlásil Kalas, který má na kontě jeden start za dospělou reprezentaci.

Talentovaný obránce přestoupil do Chelsea před čtyřmi lety z Olomouce, dvě sezony ale hostoval v nizozemském Arnhemu. Smlouvu na Stamford Bridge má do roku 2017.

Od loňského léta byl součástí prvního mužstva Chelsea, ale větší šanci i kvůli zranění dostal od trenéra Josého Mourinha až v závěru sezony. V základní sestavě odehrál vítězné zápasy anglické ligy proti Liverpoolu a Cardiffu. Přestože za své výkony sklidil chválu, zřejmě by ani v následujícím ročníku neměl místo v sestavě "Blues" jisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud