16. prosince 2015 • 19:50

Guardiola skončí, oznámí Bayern. Urvou ho City, nebo United?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský elegán Pep Guardiola se po sezoně s největší pravděpodobností rozloučí s Bayernem Mnichov. Ačkoliv 44letý trenér po úterním utkání s Darmstadtem tvrdil, že se k celé události vyjádří až příští týden, španělský deník Marca, britský Daily Mail a německý Bild, jeho konec považují za jasnou věc



Tři roky a dost. Trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Pep Guardiola podle všeho opustí německý kolos a zamíří na Ostrovy, kde si celý život přeje trénovat. Ačkoliv se nejedná o potvrzenou informaci přímo z klubu, světová média berou tuto záležitost za hotovou věc.

Španělský trenér dovedl Bayern ke dvěma ligovým titulům, zisku německého poháru a triumfoval také na světovém mistrovství klubů. Na úspěch v Lize mistrů s bavorským klubem stále čeká.

Podle španělského deníku Marca, mu vedení německého klubu nabízelo přes 20 milionů eur (540 milionů korun) za sezonu, ale Guardiolova touha vést anglický klub tuto nabídku přebila.

Úspěchy Pepa Guardioly v Bayernu Mnichov

Ligové tituly: 2013–14, 2014–15

Německý pohár: 2013–14

Evropský Superpohár: 2013

FIFA Mistrovství světa klubů: 2013

Když se v úterý na jeho konec v klubu ptali reportéři po utkání s Darmstadtem, odmítl Guardioval cokoliv komentovat. „Dnes k tomu nemám co říct,“ utrousil trenér Bayernu. „Jasno bude v příštím týdnu,“ dodal poté.

V příštím kole se vedoucí celek bundesligy utká s Hannoverem a právě po tomto utkání, má vydat Bayern rozhodnutí. „Vím, že je to těsně před Vánocemi, ale s trenérem budeme jednat až po sobotním utkání,“ potvrdil Guardiolova slova generální ředitel mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Podle spekulací evropských médií má 44letý trenér namířeno do Anglie, kde by měl převzít jeden z velkých klubů. Dost často se s ním spojují celky z Manchesteru United a City. Potenciální náhradou v Bayernu by zase mohl být italský stratég Carlo Ancelotti, který v minulé sezoně vedl Real Madrid.

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola by mohl od příští sezona převzít Manchester City
Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola by mohl od příští sezona převzít Manchester City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud