25. března 2016 • 11:27

Velký návrat Jidáše. Götze chce z Bayernu, zájem má Dortmund

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Borussia Dortmund chystá návrat ztraceného syna. Záložník Mario Götze, v očích fanoušků Jidáš, hodlá opustit Bayern Mnichov. Podle informací deníku Bild vestfálský klub už kontaktoval vedoucí celek bundesligy, aby se domluvil na přestupu.  Ve hře je však stále případný přesun na Ostrovy do Liverpoolu, kde o 23letého záložníka stojí Jürgen Klopp.



Ofenzivní záložník odehrál v dresu Bayernu v aktuální sezoně pouze 12 utkání. Může za to především zranění, které si vyžádalo čtyřměsíční pauzu. V dresu mnichovského klubu se ale drobný fotbalista nikdy pořádně neprosadil do základní sestavy. Ani jeho výkony nejsou tak oslnivé, jako v dresu Dortmundu, kde společně s Marco Reusem a Robertem Lewandowskim bavili fanoušky. Proto se nyní německý reprezentant rozhodl pro změnu prostředí.

„Mluvil jsem s Mariem a není vůbec nadšený z toho, jakou má v týmu pozici,“ řekl spoluhráč Thomas Müller. „Je to smutné, když vidíte, že nehraje. Pro národní tým je to velmi důležité. Určitě ho podpoříme a povzbudíme,“ řekl bývalý spoluhráč z Dortmundu Mats Hummels.

Vraťme se však zpátky o několik let do minulosti, kdy Götze patřil do Kloppovy party, která strašila bundesligu, a hrál v ní ústřední roli. Německý záložník se stal symbolem obnovy BVB a miláčkem fanoušků. V roce 2011 vyhrál s Dortmundem mistrovský titul. O rok později ho navíc pomohl obhájit.

Mario Götze v dresu Bayernu Mnichov
Mario Götze v dresu Bayernu Mnichov

Srdce příznivců žlutočerných však ranil na jaře roku 2013, kdy vyšla najevo informace, že se jeden z největších německých talentů po sezoně přesune do Bayernu Mnichov. Z oblíbence fanoušků se stal Jidáš. Zrádce. Jeho dresy se veřejně ničily.

Teď může dojít k velkému návratu. Stejně jako si Dortmund stáhl Šindžiho Kagawu (Manchester United) či Nuriho Sahina (Real Madrid), chce zpátky i svého ztraceného syna.

Podle informací Bildu by Götze odešel z Bayernu už po letošní sezoně. Pokud mu to vedení klubu nedovolí, odejde v roce 2017 zadarmo, jelikož mu končí smlouva. Zástupci Borussie už kontaktovali Bayern a jednají o jeho příchodu. Autor vítězné branky ve finále MS 2014, by však musel snížit své platové nároky. Akutálně pobírá 12 milionů eur ročně a to mu Dortmund nemůže nabídnout.

Ve hře je však také anglický Liverpool a ten má v rukávu hned několik es. Götzemu může nabídnout lepší finanční podmínky než BVB, nebude mít problém položit na stůl zajímavější přestupní částku a především, trénuje ho Jürgen Klopp. Ten, který z Götzeho udělal v Dortmundu hvězdu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud