10. května 2016 • 15:59

Brankář Drobný se loučí. Po šesti letech skončí v Hamburku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Jaroslav Drobný skončí po sezoně po šesti letech v bundesligovém Hamburku. Šestatřicetiletému bývalému reprezentantovi vyprší na severu Německa smlouva a klub mu nenabídne prodloužení.



Drobný svůj odchod potvrdil pro dnešní vydání listu Sport Bild. "Seděli jsme společně hodinu s (trenérem) Brunem Labbadiou. Řekl mi, že můj čas v HSV je u konce. V HSV jsem skončil," řekl sedminásobný český reprezentant.

Drobný přišel do Hamburku v roce 2010 z Herthy Berlín a v posledních letech plnil roli spolehlivé brankářské dvojky za Reném Adlerem. Pokud ten nemohl kvůli zranění či poklesu formy nastoupit, Drobný za něj zaskočil a v drtivé většině podával velmi dobré výkony. V lize za HSV odchytal 72 zápasů.

Vedení Hamburku oficiálně odchod zkušeného českého brankáře nepotvrdilo, předseda představenstva a nový sportovní ředitel Dietmar Beiersdorfer však naznačil, že se Drobného dny v klubu chýlí ke konci.

"Jaro je skvělý člověk, který pro klub odvedl skvělé služby. V uplynulých letech byl pro klub mimořádně důležitý. Ale život jde dál, je potřeba myslet na budoucnost," řekl.

Nástupcem Drobného by se měl podle německého tisku stát o dvanáct let mladší Christian Mathenia z Darmstadtu.

Drobný chytá v zahraničí od roku 2001, kdy odešel ve dvaadvaceti letech z Českých Budějovic do Panionisu Atény. Poté byl hráčem Fulhamu, ale hostoval v Haagu a Bochumi. Od roku 2007 působil tři sezony v berlínské Hertě, odkud přestoupil před šesti lety do Hamburku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud