27. dubna 2017 • 04:30

Bayern v krizi, má nejhorší výsledky za 17 let! Dortmund slavil, pivo nesměl

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomsta za popravu. Na začátku dubna Bayern rozebral mladé mužstvo Dortmundu v lize 4:1, na konci dubna vrátilo BVB mnichovskému celku porážku se všemi úroky. Po vypadnutí z Ligy mistrů vyprovodili svěřence Carla Ancelottiho i z německého poháru a počtvrté za sebou si zahrají finále. Naopak vedoucí tým bundesligy musí rychle vyřešit, jak z krize ven. Z posledních pěti zápasů ani jednou nevyhrál.



Začalo to domácím zápasem s Realem ve čtvrtfinále Ligy mistrů a už se to s Bayernem vezlo. Dvě remízy v lize, nezvládnutá odveta v Madridu a na závěr prohrané semifinále domácího poháru. Pět zápasů v řadě bez jediné výhry, na to nejsou v Mnichově zvyklí. Naposledy se jim to přihodilo před dlouhými 17 lety.

Zatímco na začátku dubna bavorský velkoklub přejel Borussii zcela jasným způsobem 4:1 a mladíci v její sestavě dostali pořádnou lekci, ve středu se svěřenci Thomase Tuchela poučili. A poučil se i on. Už neposlal na hřiště teenagery, nýbrž mix zkušenosti. A především měl k dispozici rozdílového Marka Reuse.

Právě Reus poslal Dortmund do vedení. Jenže po trefách Javiho Martíneze a Matse Hummelse, Bayern otočil vývoj ve svůj prospěch. Právě bývalý stoper BVB se stal třetím hráčem, který přešel z Dortmundu do Bayernu a ve vzájemném duelu oslavil gól. Před ním se to povedlo Mariu Götzemu a Robertu Lewandowskimu.

Jenže Thomas Tuchel má k dispozici smrtící letku, která když na hřišti dostane prostor, proměňuje se ve zbraň hromadného ničení. O vyrovnání se postaral Pierre-Emerick Aubameyang, který vstřelil svůj 35. soutěžní gól v sezoně. Přihrál mu na něj další rychlík Ousmane Dembélé, který měl prsty hned v deseti "Aubových" trefách.

VIDEO: Sestřih zápasu Bayern - Dortmund

Uběhlo jen pár minut a 19letý zázrak z Francie předvedl, proč se o něm tak často mluví. Nejdříve si oklamal zasekávačkou Davida Alabu, přehodil si míč na levou nohu a střelou na vzdálenější tyč vymetl šibenici.

Jeho úžasná branka rozhodla o tom, že si Dortmund počtvrté za sebou zahraje finále poháru. Na zisk trofeje však klub z Vestfálska čeká už přes pět let.

Na cestě domů z Allianz Areny, kde je Bayern doma, tak mohla Borussia odjíždět v dobré náladě. Euforii se však snažil krotit sportovní ředitel Michael Zorc.

„Kluci si po tom všem, čím si prošli, finále jistě zaslouží,“ hodnotil úspěch. Odpověď na dotaz, kolik budou mít hráči povolených piv v letadle, však všechny pobavila. „Na to, aby mohli pít pivo, jsou ještě mladí,“ narážel Zorc na kádr složený z mnoha talentovaných fotbalistů.

Thomas Tuchel se raduje s Ousmanem Dembélém
Thomas  Tuchel se raduje s Ousmanem Dembélém

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud