13. dubna 2018 • 13:38

Potvrzeno! Heynckese na lavičce Bayernu Mnichov nahradí Kovač

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Bayernu Mnichov převezme od července chorvatský trenér Niko Kovač. Dosavadní kouč Eintrachtu Frankfurt nahradí u staronového německého mistra Juppa Heynckese, který s předstihem oznámil, že po skončení sezony už nehodlá pokračovat. O změně na lavičce informoval sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.



Šestačtyřicetiletý Kovač je bývalým chorvatským reprezentantem, trenérem národního týmu a také někdejším záložníkem Bayernu, v jehož dresu nastupoval v letech 2001 až 2003. Hrál rovněž v Hertě Berlín, Leverkusenu, Hamburku a na závěr kariéry v Salcburku.

V Eintrachtu sice měl smlouvu platnou až do příštího roku, klub ho však nakonec do Mnichova uvolnil, podle agentury SID za 2,2 milionu eur (56 milionů korun). V Bayernu Kovač uzavřel tříletý kontrakt. "Pracuje moderně a novátorsky. Je přesně takovým trenérem, jakého teď potřebujeme," řekl Salihamidžič.

S Frankfurtem se Kovač loni probojoval do finále Německého poháru. V současnosti je Eintracht v bundeslize pátý a usiluje o účast v evropských pohárech.

Dvaasedmdesátiletý Heynckes se do Bayernu vrátil v říjnu po odvolání Carla Ancelottiho. S předstihem ale oznámil, že nehodlá v angažmá pokračovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud