24. listopadu 2019 • 20:42

Kadeřábkův vlastenec, Koubkova nula. Bundesligové zápasy ovlivnila vyloučení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání 12. kola německé ligy mezi Augsburgem a Herthou Berlín proti sobě svedlo tři české fotbalisty a úspěšnější byl domácí celek s brankářem Tomášem Koubkem a střídajícím Janem Morávkem. Augsburg zvítězil nad Herthou, za kterou od začátku nastoupil Vladimír Darida, vysoko 4:0. Průběh zápasu ovlivnila červená karta pro brankáře hostů Runeho Jarsteina. Obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek si dal vlastní gól při překvapivém debaklu od Mohuče.



Augsburg šel do vedení v 17. minutě, kdy se prosadil Philipp Max. O devět minut později navýšil náskok domácího týmu Sergio Córdova, chvíli poté podrazil brankář Herthy Jarstein soupeře a dostal červenou kartu. Po přestávce Augsburg přidal ještě dvě branky, trefili se Andre Hahn a Florian Niederlechner.

Na poslední pětiminutovku se na hřiště dostal i Morávek. Jeho a Koubkův spoluhráč Marek Suchý chyběl v nominaci kvůli dlouhodobému zranění.

Hoffenheim prohrál doma s oslabenou Mohučí 1:5. Za hosty otevřel skóre v 33. minutě Levin Öztunali, pak ale šel jeho tým do deseti po šlapáku Boteho Bakua. Domácí nedokázali početní výhody využít a naopak dostali další gól, když mohučský centr srazil za záda vlastního brankáře Pavel Kadeřábek. Český reprezentant pak měl v průběhu druhé půle dvě střelecké příležitosti, které neproměnil.

Třígólový náskok zařídil Mohuči Pierre Kunde Malong, a přestože Andrej Kramarič v 83. minutě zkorigoval, hosté dvěma slepenými góly těsně před koncem debakl zase zvýraznili. Vítěznou ligovou premiéru si tak na lavičce Mohuče připsal trenér Achim Beierlorzer, který před reprezentační pauzou nahradil odvolaného Sandra Schwarze.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:

Augsburg - Hertha Berlín 4:0
Branky: 17. Max, 26. Córdova, 52. Hahn, 79. Niederlechner.

Hoffenheim - Mohuč 1:5
Branky: 83. Kramarič - 62. a 90.+3 Kunde Malong, 33. Öztunali, 52. vlastní Kadeřábek, 90. Boetius.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud