26. května 2022 • 11:26

Schick prodloužil v Leverkusenu, kontrakt bude platit do léta 2027

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Patrik Schick prodloužil svůj současný kontrakt s Bayerem Leverkusen o další dva roky, nový kontrakt by měl platit do léta 2027. Třetí tým uplynulého ročníku Bundesligy si tak pojistil svého nejlepšího střelce. Bayer o dohodě informoval na klubovém webu. Šestadvacetiletý útočník v minulé sezoně nasázel čtyřiadvacet bundesligových branek.



„Patrik Schick měl fantastickou sezonu a ukázal, že na pozici středního útočníka patří mezi absolutní špičku. Na světě je jen pár hrotových útočníků jeho formátu. Prodloužení smlouvy s takovým hráčem ukazuje ambice celého klubu,“ uvedl sportovní ředitel Bayeru Simon Rolfes.

Schick přišel do Leverkusenu v září 2020 z AS Řím, předtím hostoval v Lipsku. V bundeslize má na kontě 43 branek v 78 utkáních, jasně nejvydařenější ze tří sezon v Německu byla ta uplynulá. V ní bývalý hráč Sampdorie Janov, Sparty nebo Bohemians 1905 nastřílel v 27 zápasech 24 gólů a za suverénním Robertem Lewandowským z Bayernu obsadil druhou příčku v tabulce střelců.

„Cítím se tady dobře, ale hlavně náš tým má slibnou budoucnost. Postup do Ligy mistrů je dobrý první krok. Tenhle tým ale může dosáhnout i na další úspěchy, z toho důvodu jsem i prodloužil smlouvu,“ řekl Schick, který se na začátku týdne podrobil operaci třísel. Český útočník v krátkém videu na sociálních sítích pozdravil fanoušky a ujistil, že zákrok proběhl v pořádku.

Schick ale podle plánu vynechá červnovou Ligu národů. Druhý nejlepší střelec loňského EURO tak zatím nerozšíří svoji reprezentační bilanci 33 zápasů a 17 gólů.

Tabulka střelců
Hráč Góly
1. Robert Lewandowski Bayern 35
2. Patrik Schick Leverkusen 24
3. Erling Haaland Dortmund 22
4. Anthony Modeste Köln 20
5. Christopher Nkunku Lipsko 20
6. Taiwo Awoniyi Union Berlin 15
7. Moussa Diaby Leverkusen 13
8. Serge Gnabry Bayern 13
9. Jonas Hofmann Mönchengladbach 12
10. Max Kruse Wolfsburg 12

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud