5. srpna 2022 • 22:23

Smršť Bayernu. Frankfurt vyprovodil šesti góly, napoprvé pálil i Mané

Autor: ČTK, iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle zahajuje soutěž šampion! Bayern Mnichov v úvodním kole německé bundesligy deklasoval Frankfurt na jeho hřišti 6:1. Pět gólů vstřelil už v první půli. V ligovém debutu se prosadil i útočník Sadio Mané, který bavorského giganta posílil z Liverpoolu.



Bayern neměl při vstupu do domácí soutěže slitování. Pátá, jedenáctá, 29., 35. a 43. minuta znamenaly pět branek v domácí síti a německý kolos si užíval exhibici. Bayern vstoupil do soutěže konečnou výhrou 6:1, třetí branku vstřelila posila z Liverpoolu Sadio Mané.

Bayern poslal do vedení už v páté minutě Kimmich chytrým obstřelem z přímého kopu, záhy navíc zvýšil Pavard. V 29. minutě se dočkala největší letní posila bavorského velkoklubu Mané, který "rybičkou" zužitkoval Gnabryho centr. Bývalý kanonýr Liverpoolu se trefil už v souboji o německý Superpohár s Lipskem a po deseti letech napodobil výkon Maria Mandžukiče, který jako poslední dal gól v prvních dvou soutěžních utkáních za Bayern.

V 35. minutě měl Musiala před odkrytou bránou snadnou práci po nabídce autora dvou asistencí Müllera a drtivý poločas gólově uzavřel Gnabry. Po změně stran snížil Kolo Muani, poslední slovo měl ale znovu Musiala.

Frankfurt tak nepotvrdil, že byl pro Bayern v posledních třech sezonách nejméně oblíbeným ligovým soupeřem. Před dnešním utkáním dokázal Eintracht z šesti duelů vyhrát tři, dnes ale doma prohrál podruhé za sebou.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 1:6
Branky: 64. Kolo Muani - 35. a 83. Musiala, 5. Kimmich, 11. Pavard, 29. Mané, 43. Gnabry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud