30. dubna 2023 • 17:39

Bayern jde znovu do čela. Po výhře nad Herthou trestá zaváhání BVB

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve 30. kole německé ligy porazili poslední Herthu Berlín 2:0 a vrátili se do čela tabulky. Obhájci titulu využili zaváhání Borussie Dortmund, která v pátek jen remizovala 1:1 v Bochumi. Na velkého rivala ztrácejí čtyři kola před koncem soutěže bod.



Bayern, který v minulém kole podlehl Mohuči, se proti outsiderovi prosadil navzdory velké převaze až v druhém poločase. Po Kimmichových přihrávkách se trefili v 69. minutě Gnabry a deset minut nato Coman.

Svěřenci Thomase Tuchela uspěli po čtyřech soutěžních zápasech bez výhry, během kterých vypadli z Ligy mistrů a Německého poháru. Hertha prohrála v lize počtvrté za sebou a její ztráta na 15. příčku zaručující záchranu narostla už na šest bodů, stejně jako na barážovou 16. pozici.

Góly

Domácí: 69. Gnabry, 79. Coman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Sommer – Mazráwí (74. Stanišić), Pavard, de Ligt, Cancelo – Kimmich /C/, Goretzka (46. Sané) – Gnabry, Musiala (61. Gravenberch), Coman (82. Tel) – Mané (61. Müller).

Hosté: Christensen – Kenny, Uremović, Rogel, Plattenhardt /C/ – Lukebakio (83. Scherhant), Tousart, Boëtius (83. Stange), Mittelstädt (65. Maza) – Ngankam (55. Ejuke), Niederlechner (55. Kanga).

Náhradníci

Domácí: Ulreich, Sarr, Blind, Stanišić, Gravenberch, Sané, Müller, Tel

Hosté: Kwasigroch, Pekarík, Klemens, Ciğerci, Kanga, Maza, Scherhant, Ejuke, Stange

Karty

Domácí: Goretzka, Cancelo

Rozhodčí

Ittrich – Thielert, Gorniak

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Návštěva

75 024 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud