12. srpna 2023 • 22:47

Olmo vystřelil Lipsku německý Superpohár. Za Bayern už hrál Kane

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska poprvé vyhráli německý Superpohár. Vítězové domácího poháru porazili úřadujícího šampiona bundesligy jednoznačně 3:0 díky hattricku španělského záložníka Daniho Olma. Za Bayern Mnichov už naskočil i Harry Kane.



Za Bayern od 63. minuty nastoupil za stavu 0:2 anglický útočník Harry Kane, který dnes dokončil očekávaný přestup z Tottenhamu, ale k obratu v zápase obhájcům nepomohl. Lipsko oplatilo soupeři loňskou porážku v souboji o první trofej sezony 3:5.

Olmo, který dal za celou minulou sezonu v dresu Lipska pět soutěžních gólů, odstartoval svou kanonádu už ve třetí minutě. Po trestném kopu si naběhl na odražený míč a otevřel skóre. Těsně před přestávkou se obtočil kolem dvou obránců Bayernu a zvýšil na 2:0. V 68. minutě zpečetil výhru Lipska z penalty nařízené za ruku Mazrávího.

Trenér Bayernu Thomas Tuchel se po zápase hodně zlobil. „Děsivé. Tohle je velký problém, protože to vypadá, jako že jsme ty čtyři týdny v přípravě nic nedělali. Nemám pro to vysvětlení. Zaostávali jsme úplně všude. Nemám ponětí proč,“ uvedl Tuchel v televizním rozhovoru.

Přitom v nedávných přípravných zápasech Bayern porazil Monako a Liverpool. „Jakmile máme co ztratit, jsme jiný tým, a to je špatně,“ řekl kouč.

Bayern našel v Superpoháru přemožitele po třech letech a nerozšířil svou rekordní sbírku deseti triumfů. Lipsko po dvou vítězstvích v Německém poháru získalo třetí trofej v klubové historii.

Německý fotbalový Superpohár:

Bayern Mnichov - Lipsko 0:3 (0:2)
Branky: 3., 44. a 68. z pen. Olmo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud