24. října 2023 • 13:50

Známky Čechů v bundeslize: Čvančara se zhoršuje, Pavlenka jednou zazářil

Autor: hyš
Vstoupit do diskuse
8
  • Jak se podle Kickeru daří Čechům v bundeslize?Jak se podle Kickeru daří Čechům v bundeslize?FOTO: koláž iSport.cz

    Řady českých fotbalistů v bundeslize se před sezonou sympaticky rozrostly. Ne všichni ale hrají. Německý sportovní server Kicker pravidelně hodnotí všechny hráče na škále od 1 (nejlepší) do 6 (nejhorší). Celkové pořadí se ale týká pouze hráčů, kteří nastoupili alespoň v polovině zápasů na více než 25 minut. Na výborné hodnocení (1,0) však dosáhne za kolo jen pár jednotlivců. Jaké mají průměrné známky Češi, kteří splňují zmíněná kritéria?

  • Tomáš Čvančara - 3,93

    Po přestupu ze Sparty se v Německu aklimatizoval až nečekaně rychle. Pálil v přípravě, formu si přenesl i do začátku soutěžního ročníku. Po dvougólovém představení v prvním kole bundesligy proti Augsburgu ale jeho výkonost klesla. O víkendu se vrátil po zranění do základní sestavy, prohře Mönchengladbachu 1:3 v Kolíně nad Rýnem ale nezabránil.

    Před vytáhlým útočníkem je ještě spousta práce, což si uvědomuje i jeho klubový trenér Gerardo Seoane. „Musí držet své emoce pod kontrolou a směřovat je pouze do herních věcí,“ upozornil. To se mu nepovedlo například hned ve druhém kole proti Leverkusenu, kdy se pustil do potyčky s Jonathanem Tahem.

    Tomáš Čvančara zažil skvělý debut v bundeslizeFoto Profimedia

  • Václav Černý - 3,75

    Povedený ročník v Twente otevřel šikovnému křídelníkovi cestu do Wolfsburgu. Sezonu rozjel v základní sestavě, nepřicházela však gólová produkce. V Nizozemsku zaznamenal minulý ligový ročník 14 branek, k nim přidal 13 asistencí. V bundeslize je zatím stále na nule, i proto ztratil místo v základní sestavě, minulé kolo navíc nebyl ani na střídačce. „Vrátil se z reprezentace nemocný, proto nebyl připravený hrát,“ informoval Niko Kovač, trenér „vlků“.

    Václav Černý v dresu WolfsburguFoto Profimedia.cz

  • Alex Král - 3,58

    V minulé sezoně zdárně restartoval po nevydařeném anglickém dobrodružství kariéru. Sestupující Schalke opustil a zamířil do Berlína. V Unionu hraje pravidelně. Na pozici klasické „šestky“ zachytává protiútoky soupeřů, i v útočné fázi hraje poměrně hluboko, trenér mu věří. Poslední reprezentační sraz vynechal kvůli lehčímu zranění, nyní už je zpátky. O víkendu naskočil do druhé půle zápasu se Stuttgartem, prohře 0:3 ale nezabránil.

    Alex Král se zabydluje v Unionu Berlín, se kterým hraje i skupinu Ligy mistrůFoto Profimedia.cz

  • Pavel Kadeřábek - 3,25

    Českému fanouškovi možná zlehka sešel po ukončení reprezentační kariéry z očí. V Hoffenheimu ale už devátým rokem stabilně brousí pravou lajnu. Od začátku sezony ho ze sestavy vyřadilo dvakrát drobné svalové zranění, nyní už by však měl být fit. Hned ve druhém kole navíc dokázal skórovat, při obratu nad Heidenheimem (3:2) dával důležitý vyrovnávací gól.

    Pavel Kadeřábek se jednou trefil na hřišti Heidenheimu a přispěl k velkému obratu HoffenheimuFoto Profimedia.cz

  • Jiří Pavlenka - 2,93

    Vůbec nejlépe hodnoceným Čechem v bundeslize je právě brankář Werderu Brémy. I přesto, že v lize inkasoval 17 branek za sedm zápasů. Ten poslední neodchytal, z reprezentačního srazu se vrátil s drobným zraněním. „Je nepříjemné, že chybí, ale neměl by být mimo příliš dlouho,“ ujišťoval před víkendovým zápasem s Dortmundem Ole Werner, hlavní trenér Werderu. Celkovému hodnocení Pavlenky velmi přidává zápas druhého kola s Freiburgem (0:1), ve kterém obdržel od Kickeru čistou jedničku.

    Jiří Pavlenka v Darmstadtu čtyřikrát inkasovalFoto Profimedia.cz

  • Nehodnoceni

    Brankáři Tomáš Koubek (Augsburg) s Matějem Kovářem (Leverkusen) čekají na svou šanci v pozici dvojek. Adam Hložek (Leverkusen) v bundeslize krájí odehrané minuty po jednotkách, ve formě hrající Victor Boniface ho k ničemu velkému nepustí. Navíc přichází další konkurence. Po zranění se do sestavy Bayeru bude drát Patrik Schick, který už byl v sobotu ve Wolfsburgu připraven na lavičce. Vystrnadit ze sestavy rozjetého Nigerijce ale bude nejspíš těžkým oříškem i pro něj.  

    Patrik Schick vyhlíží návrat na trávníkFoto profimedia.cz

  • TOP hráči podle Kickeru

    1. Leroy Sané 1,94 (Bayern)

    2. Serhou Guirassy 2,06 (Stuttgart)

    3. Alejandro Grimaldo 2,13 (Leverkusen)

    4. Jeremie Frimpong 2,25 (Leverkusen)

    5. Exequiel Palacios 2,31 (Leverkusen)

    6. Victor Boniface 2,38 (Leverkusen)

    6. Jonathan Tah 2,38 (Leverkusen)

    6. Granit Xhaka 2,38 (Leverkusen)

    9. Maximilian Beier 2,50 (Hoffenheim)

    9. Janis Blaswich 2,50 (Lipsko)

    9. Jonas Hofmann 2,50 (Leverkusen)

    9. Florian Wirtz 2,50 (Leverkusen)

    13. Harry Kane 2,56 (Bayern)

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud