4. prosince 2008 • 18:56

Míří kanonýr Olič za Nedvědem?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatský fotbalista Ivica Olič je blízko přestupu z Hamburku do Juventusu, jehož dres by měl obléci v létě příštího roku.



Nejlepší letošní střelec severoněmeckého týmu je s turínským klubem údajně dohodnutý na čtyřleté lukrativní smlouvě. Magazín Kicker o tom informoval krátce před dnešním zápasem Hamburku v Poháru UEFA na stadionu pražské Slavie.

Podle Kickeru dostal Olič od Juventusu na počátku týdne finální verzi čtyřleté smlouvy, která by mu měla zaručit roční příjem přes tři miliony eur (asi 77 milionů korun). Právě takového platu se devětadvacetiletý Chorvat domáhal celý podzim od vedení Hamburku, jenže neuspěl.

ČTĚTE TAKÉ:
Opustí Olič Hamburk?
Brabec: Osobní obrana? Vyloučeno


V pondělí proto dal své znechucení najevo s tím, že by rád v létě odešel za lepšími nabídkami. "Mají o mne zájem kluby, které hrají každý rok Ligu mistrů a bojují o tituly. To mi zvedlo náladu," prohlásil tehdy Olič.

Taková charakteristika by informace o Juventusu jen potvrzovala.

Olič už prý musí jen počkat, až mu vyprší stávající kontrakt v Hamburku; poté bude moci smlouvu podepsat. Obě strany jsou podle německých médií předběžně domluvené.

Oličův agent Gordon Stipič připustil, že jednání jsou v pokročilé fázi, zatím je ale nechtěl blíže komentovat. "Rozhodnutí ještě nepadlo, stejně tak se nečeká na jeden jediný podpis. Víc k tomu ale zatím nebudeme říkat, Ivica potřebuje do posledních zápasů podzimu hlavně klid," řekl Stipič.

Jeho klient je s šesti góly nejlepším podzimním střelcem Hamburku, za nějž nastřílel v 62 ligových zápasech 25 branek. Do německého klubu přišel v roce 2007 z CSKA Moskva.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud