30. června 2010 • 20:52

Brankáře Drobného láká německý Hamburk

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentačního gólmana Jaroslava Drobného láká Hamburk. Podle informací německého magazínu SportBild by se třicetiletý borec mohl v nejbližších dnech připojit k týmu. „Kdyby to vyšlo, bylo by to hodně zajímavé,“ uvedl dokonce třicetiletý fotbalista.



Čeští zástupci v bundeslize mění dres. Kromě Jaroslava Drobného, jehož láká Hamburk, mění klub i záložník Jan Morávek. Z avizovaného hostování v Hannoveru nakonec sešlo, včera naopak stvrdil hostování v Kaiserslauternu. Tam podepsal čtyřletou smlouvu i obránce Jan Šimůnek.

Česká kolonie v kabině Hamburku se již brzy možná rozroste o dalšího fotbalistu. K Davidům Jarolímovi a Rozehnalovi by mohl přijít brankář Jaroslav Drobný, jenž naposledy chytal za Hertu Berlín.

Tým z hlavního města však sestoupil a třicetiletý gólman se rozhodl pro změnu, navíc mu vyprší smlouva a může odejít zadarmo. „Hamburk je krásný klub, ale ještě není nic podepsaného, nic není stoprocentní,“ uvedl Drobný pro SportBild.

Že se kolem Drobného opravdu něco děje, potvrzují i slova hráčova agenta. „Do konce týdne by mělo být nové angažmá Jardy Drobného vyjasněno. Jde o významný klub, jméno ale říkat nemohu, aby se nenarušila jednání,“ řekl Pavel Zíka, šéf společnosti Sport Invest.

Odmítl však komentovat, zda se opravdu jedná o Hamburk. O služby reprezentačního gólmana se již přihlásila i italská Fiorentina.

Pro setrvání v bundeslize však hovoří například to, že se Drobný informoval u Jarolíma. „Vychvaloval krásný stadion i atmosféru. Kdyby se to stalo, bylo by to pro mě hodně zajímavé. Klub patří k největším v Německu, pravidelně chce hrát o Ligu mistrů,“ přiblížil obsah rozhovoru.

Dres mění i záložník Jan Morávek. Místo avizovaného Hannoveru však odchází hostovat do Kaiserslauternu, kde se potká s krajany Janem Šimůnkem a Jiřím Bílkem.

„Je to kreativní hráč, který přesně zapadá do našeho konceptu. Je mladý a chce na sobě pracovat,“ pochvaloval si na klubovém webu trenér Marco Kurz. Dvacetiletý Morávek bude na Betzenbergu rok hostovat, následná opce však na žádost Schalke ve smlouvě není.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud