3. ledna 2014 • 16:28

Nespokojený Hamburk chce zúžit kádr. Plánuje prodat Jiráčka!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platnou smlouvou v Hamburku si Petr Jiráček nemůže být vůbec jistý. Německý klub chystá přes zimu změny v kádru, mezi hráči, které HSV zařadil na seznam prodejných fotbalistů, je i český reprezentant. V úvahu podle německých médií připadá nejspíš jen možný prodej, s variantou hostování aktuálně čtrnáctý celek bundesligy nepočítá.



V Hamburku, tradičně silném bundesligovém celku, nejsou spokojení. Čtrnácté místo v tabulce, na jaře těžká záchranářská lopota. Od jistého sestupu klub dělí jen pět bodů. V zimě tak v týmu chystají změny. Německá média v souvislosti s odchodem zmiňují trojici Slobodan Rajkovic, Gojko Kačar a Michael Mancienne.

Na prodejním listu se však podle Hamburger Morgenpost ocitl i Petr Jiráček, který si v klubu zatím nevybojoval místo v základní sestavě. Hamburk by jej rád zpeněžil, s hráčem už nepočítá a jeho budoucnost chce diskutovat během zimního soustředění v Abu Dhabí.

Petr Jiráček Petr JiráčekFoto adidas

Jiráček na podzim v Hamburku odehrál pouhých 284 minut, zasáhl do devíti zápasů a nevstřelil jediný gól.

Na fotbalistu, který táhl český nároďák během EURO 2012 a předpovídala se mu velká budoucnost v zahraničním klubu, to je hodně málo.

Sedmadvacetiletý fotbalista odešel do bundesligy v zimě 2012. Půlroku strávil ve Wolfsburgu, poté jej zhruba za 100 milionů korun koupil Hamburk.

Ani v HSV se ale Jiráček zatím nechytl a tak existuje možnost, že v zimě opět změní dres. Smlouvu má platnou do června 2016.

"Uvidíme, co všechno bude možné. Budeme jednat s hráči i jejich agenty. Ale obecně platí, že v zimě se hráči prodávají hůř než v létě," uvedl sportovní ředitel Hamburku Oliver Kreuzer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud