19. července 2012 • 16:11

Konkurence pro Baroše. Galatasaray koupil Yilmaze, co Berbatov?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Milan Baroš bude mít v Galatasarayi silného konkurenta. Istanbulský klub, kde působí i další český hráč Tomáš Ujfaluši, potvrdil příchod tureckého kanonýra Buraka Yilmaze z Trabzonsporu.



Sedmadvacetiletý útočník, který se v minulé sezoně stal s 33 góly nejlepším ligovým střelcem, podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu s možností následné roční opce.

Galatasaray za Yilmaze zaplatí podle oficiálního webu pět milionů eur (asi 127 milionů korun). Osmnáctinásobný reprezentant, jenž hrál i za Antalyaspor, Besiktas, Manisaspor, Fenerbahce a Eskisehirspor, by měl mít týdenní plat 20.000 eur (asi 508.000 korun).

Vedení istanbulského klubu dříve potvrdilo také jednání s Dimitarem Berbatovem, který je na odchodu z Manchesteru United.

Jednatřicetiletý Bulhar nedávno na své facebookové stránce zveřejnil, že "Rudí ďáblové" ho nabízejí k prodeji za pět milionů liber (161 milionů korun). Také napsal, že asi pro každého bude lepší, když z Manchesteru odejde.

Viceprezident Galatasaraye Refik Arkan potvrdil, že nejlepší střelec předloňské sezony Premier League je jedním z možných kandidátů.

"Jednali jsme s Berbatovovým managementem. Chceme mít špičkového útočníka, s čímž souhlasí i náš prezident, ale finální rozhodnutí je na trenérovi (Fatihu Terimovi). Berbatov je jednou z možností," řekl Arkan pro sportovní rozhlasovou stanici Radyospor. Yilmazův příchod však možná znamená konec zájmu o bulharského střelce.

Třicetiletý Baroš, který ukončil po červnovém mistrovství Evropy reprezentační kariéru, působí v istanbulském celku od roku 2008. V minulé sezoně se vinou zranění trefil v lize osmkrát a upozornil na sebe také vyloučením za urážku rozhodčího.

Turecká média spekulovala o tom, že se ho chce kouč Terim zbavit, což Baroš popřel. Autor 41 branek v 93 utkáních za národní tým má v klubu platnou smlouvu ještě na příští sezonu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud