12. října 2012 • 16:05

VIDEO: Šlágr v Indonésii. Fotbal s hořícím kokosákem testuje odvahu hráčů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trenéři mají rádi, když mají fotbalisté správný zápal pro hru. Když padají góly, tak pro změnu hoří nedočkavostí fanoušci, kolika branek se zase dočkají. V Indonésii teď ale mají nový hit, hrají tam totiž fotbal s hořícím kokosovým ořechem. „Hlavně mi neposílejte míč na hlavu,“ prosí jeden z hráčů. I to je typický obrázek hry s ohnivou koulí.



Indonésie nabídla světu daleko tvrdší verzi fotbalu, hraje se tam totiž s ohnivou koulí. Můžete si být jistí, že se fotbalisté budou snažit mít co nejrychleji míč od nohy, žádné mazlení a kouzla jako od Messiho.

Bizarní sport je podle informací populární v internátních školách ve východní části Jávy. "Je to úplně něco jiného než fotbal s normálním míčem," přitakává jeden z odvážlivců, který vyzkoušel ohnivé dobrodružství.

VIDEO: Podívejte se na fotbalový šlágr v Indonésii

Adrenalinový sport se provozuje s kokosovým ořechem. Ten se dva dny před zápasem namočí do hořlavé kapaliny. Samotný zápas se pak hraje šedesát minut. Někteří hráči se před utkáním modlí, aby se při utkání příliš nespálili.

Organizátor těchto bitev Ali Akhyar nabídl i zajímavý důvod, proč se tento sport v Indonésii provozuje. „Ohnivou koulí testujeme odvahu studentů,“ prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud