26. listopadu 2012 • 22:00

Král Bony vládne. Sestřelil první PSV, na jeho 15 gólů nikdo nemá

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct zápasů, patnáct gólů. Bývalý sparťanský útočník Wilfried Bony se prostřílel na vrchol střeleckých statistik nizozemské Eredivisie a nehodlá ze své pozice ustoupit. Naposledy to ukázal v důležitém souboji svého Vitesse na hřišti PSV, kde gólem zařídil vítězství 2:1.



Statistiky nelžou. Na Wilfrieda Bonyho nikdo nemá. V Nizozemsku nenajdete nebezpečnějšího útočníka. S patnácti góly jednoznačně vládne tabulce střelců, druhý nejlepší kanonýr jich má jen deset.

Bývalý sparťanský miláček ani v závěru podzimní části Eredivisie nepolevil v ďábelském gólovém tempu, ve kterém do sezony vstoupil. Vždyť už nyní o tři branky překonal svou bilanci z celého minulého ročníku!

Jeho zatím poslední zásah byl navíc jedním z těch nejcennějších. Bonyho trefa totiž rozhodla o vítězství Vitesse v nedělním zápase na hřišti vedoucího celku tabulky PSV 2:1.

Vitesse tak nejen stáhlo náskok eindhovenského klubu na pouhé dva body a v tabulce je třetí, ale zároveň prodloužilo úctyhodnou sérii. Venku zatím Bonyho klub v této sezoně pokaždé zvítězil.

Skvělá šňůra Vitesse ze hřišť soupeřů přitom byla v ohrožení již v páté minutě. Po chybě českého reprezentačního obránce Tomáše Kalase totiž PSV potvrdilo status papírového favorita a dostalo se do vedení díky gólu Timothyho Derijcka. Jenže neuplynula ani čtvrthodina zápasu a Jonathan Reis vyrovnal z přímého kopu na 1:1.

Dlouho to vypadalo, že nejlepší střelec nizozemské ligy vyjde v důležitém utkání naprázdno. Po hodině hry Bonyho dobrou šanci zlikvidoval domácí brankář Boy Waterman, reparátu se však reprezentant Pobřeží slonoviny dočkal jen o pár chvil později.

Bonyho moment přišel v 74. minutě utkání. Na vítězném gólu Vitesse měl opět podíl Reis, když po protaženém centru naservíroval hlavičkou pro nejlepšího ligového střelce stoprocentní šanci. Ze malého vápna se nehlídaný Bony nemýlil a navýšil tak svou bilanci na patnáct gólů.

Wilfried Bony vládne Eredivisie. S patnácti trefami je nejlepším střelcem soutěže, druhý nejlepší kanonýr jich má o pět méně!
Wilfried Bony vládne Eredivisie. S patnácti trefami je nejlepším střelcem soutěže, druhý nejlepší kanonýr jich má o pět méně!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud