9. prosince 2012 • 22:39

Na památku ubitého sudího pochodovalo v Nizozemsku 12 000 lidí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct tisíc lidí se dnes večer zúčastnilo v nizozemském Almere tichého pochodu na památku fotbalového rozhodčího Richarda Nieuwenhuizena. Se svíčkami, růžemi a transparenty zamířilo ke klubu SC Buitenboys, kde před týdnem mladí hráči amsterdamského celku SV Nieuw Sloten zkopali asistenta sudího do hlavy a břicha tak brutálně, že o den později zraněním v nemocnici podlehl.



V čele pochodu šla vdova a tři synové zemřelého rozhodčího. "Drahý tatínku, budeš nám chybět," řekl se slzami v očích jeden z nich Alain. Mezi účastníky akce byli i zástupci vlády, starostové Almere a Amsterodamu i rodiny s dětmi.

Na neštěstí zareagoval šéf Nizozemského fotbalového svazu Michael van Praag. "Jsme bezmocní, rozzuření a vyděšení. Je nepředstavitelné, že se něco takového mohlo stát na fotbalovém trávníku. To už nesmíme nikdy znovu vidět," řekl.

Kvůli podílu na násilné smrti rozhodčího policie zatkla čtyři mladíky ve věku od 15 do 16 let, další hráči jsou stále vyšetřováni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud