10. února 2013 • 12:54

Návrat krále Bonyho! Kanonýr vystřílel dvěma góly remízu s PSV

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Po čtvrtfinálovém vyřazení Pobřeží slonoviny se vrátil z Afrického poháru, v roce 2013 odehrál za Arnhem první ligový zápas. A hned řádil. Bony Wilfried, nezastavitelný kanonýr, úřadoval v utkání s PSV Eindhoven. Dvěma brankami zařídil remízu 2:2 a potvrdil pozici nejlepšího střelce nizozemské Eredivisie.



Utkání, do kterého v 71. minutě zasáhl i český stoper Arnhemu Tomáš Kalas, začalo lépe hostující PSV. Z penalty se trefil Mertens a lídr nizozemské ligy šel do vedení.

Po přestávce už úřadoval elitní kanonýr domácího celku. Bony nejprve bez problémů proměnil další nařízenou penaltu a poprvé rozjásal domácí fanoušky. O minutu později šel Eindhoven znovu do vedení, přesně pálil Wijnaldum.

Jenže Arnhem má svého Bonyho. Někdejší útočník Sparty se prosadil v 88. minutě. Obránce PSV nedosáhl na centr z levé strany a Bony přesnou hlavičkou zachránil konečnou remízu 2:2.

VIDEO: proměněná penalta Bonyho

VIDEO: vyrovnávací hlavička Bonyho proti PSV

Bony zaznamenal  17. a 18. trefu v devatenácti ligových zápasech, čímž se drží na čele tabulky ligových střelců. Arnhemu patří pátá pozice.

Po návratu z Afrického poháru, kde Pobřeží slonoviny vypadlo ve čtvrtfinále s Nigérií (prohrálo 1:2), Bony dál potvrzuje excelentní formu z probíhající sezony.

V souvislosti s 24letým kanonýrem se mluví o zájmu předních evropských klubů. Po talentovaném útočníkovi už delší dobu pošilhávají celky z anglické Premier League, nejvíc se mluvilo o zájmu Chelsea a West Hamu.    

Bony Wilfried, hvězda nizozemského Arnhemu. Velký rozhovor s bývalým útočníkem Sparty si přečtěte v pátečním Magazínu deníku Sport
Bony Wilfried, hvězda nizozemského Arnhemu. Velký rozhovor s bývalým útočníkem Sparty si přečtěte v pátečním Magazínu deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud