25. února 2013 • 16:54

Novinka v Sionu! Tým bude bez kouče, hráče povede Gattuso

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý italský reprezentant Gennaro Gattuso byl jmenován hrajícím trenérem fotbalistů Sionu. Pětatřicetiletý záložník, který byl známý tím, že na hřišti nevypustil jediný souboj a rval se o úspěch týmu, nahradil dosavadního kouče Víctora Muňoze. Ten byl po nedělní ligové prohře 0:4 s Thunem přesunut do role vyhledávače talentů.



"Hráči se až do odvolání budou starat sami o sebe. Vedení proto pověřilo odpovědností kapitána týmu Gennara Gattusa," citovala agentura AP prohlášení čtvrtého klubu nejvyšší soutěže, který na vedoucí Grasshopper Curych ztrácí devět bodů.

Mistr světa z roku 2006 Gattuso je už pátým trenérem Sionu v této sezoně a osmým za posledních 14 měsíců. Vedle Muňoze, jenž vedl tým od prosince, na lavičce působili také Pierre-Andre Schürmann, Michael Decastel, Sébastian Fournier, Vladimir Petkovič, Rolland Courbis a Laurent Roussey.

Gatttuso přišel do Sionu loni v létě po třinácti letech v AC Milán. Trenérskou premiéru ve švýcarském celku si bývalý hráč Perugie, Glasgow Rangers a Salernitany odbude ve středečním čtvrtfinále Švýcarského poháru s Lausanne.

Fotbalový bojovník Gennaro Gattuso padá v dresu Sionu po jednom ze soubojů ve švýcarské lize. Vedení klubu rozhodlo, že povede Sion jako hrající kouč
Fotbalový bojovník Gennaro Gattuso padá v dresu Sionu po jednom ze soubojů ve švýcarské lize. Vedení klubu rozhodlo, že povede Sion jako hrající kouč

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud