24. července 2013 • 17:43

Jiránek je bez angažmá, po dvou letech skončil v Těreku Groznyj

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový obránce Martin Jiránek po dvou letech skončil v Těreku Groznyj, kde mu vypršela smlouva. Čečenský klub o tom informoval na svých webových stránkách. Bývalý reprezentant je tak momentálně bez angažmá. 



"Předložili jsme Martinovi novou smlouvu, ale odmítl ji. Je to dobrý hráč a ví, že má z čeho vybírat. Přejeme mu hodně úspěchů," řekl viceprezident Těreku Chajdar Alchanov ruským médiím.

Jiránek chce zůstat v ruské lize. "Už tu hraji dlouho a znám ruský fotbal. Agent teď zkoumá možnosti. Doufám, že se něco objeví," citoval Jiránka server championat.com. Podle ruských médií by mohl odejít do Amkaru Perm za koučem Stanislavem Čerčesovem, pod kterým hrál v Grozném i Spartaku Moskva.

Čtyřiatřicetiletý stoper přišel do Těreku v červenci 2011 jako volný hráč z anglického Birminghamu.

V Grozném Jiránek odehrál 51 ligových zápasů a loni v září vstřelil jediný gól. Právě jeho výstavní trefa ze 45 metrů proti Krasnodaru byla vyhlášena nejhezčí brankou minulé sezony ruské ligy.

Jednatřicetinásobný reprezentant si českou nejvyšší soutěž zahrál za pražské Bohemians 1905 a Liberec, poté působil v italské Reggině a Spartaku Moskva, kde dělal i kapitána.

VIDEO: životní gól Jiránka z poloviny hřiště

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud