17. září 2013 • 10:36

Nenávist v Charkově. V ulicích se řezali ultras Metalistu a Kyjeva

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V nedělním šlágru ukrajinské ligy zničil domácí Metalist Charkov Kyjev 3:0 a pojistil si vedení v tabulce. Výsledek zápasu ale zcela zapadl díky násilnostem, které před utkáním rozpoutali v ulicích ultras obou celků.



Dobré jméno, které ukrajinskému fotbalu dělají v Evropě kluboví vyslanci, dostalo ránu. Příznivci dvou nejslavnějších týmů v zemi ukázali, že se ve výtržnostech minimálně vyrovnají anglickým rowdies, a svým "umem" zaplnili titulní stránky evropských deníků.

K obří bitce došlo v centru Charkova pár hodin před výkopem, kdy skupina svlečených chuligánů Metalistu napadla před obchodem fanoušky Dynama. Aby toho nebylo málo, na místo boje přispěchali i stoupenci ruského Spartaku Moskva, kteří ke Kyjevanům chovají velkou nenávist.

Ta má kořeny v časech společné sovětské ligy, kdy oba týmy patřily k hlavním adeptům na titul. Navíc byly nástrojem politických třenic, které vygradovaly v roce 1991, kdy Ukrajina vyhlásila samostatný stát a založila si vlastní fotbalovou ligu.

Podívejte se na bitku mezi stoupenci Charkova a Kyjeva

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud