Stanislav Hrabě
12. června 2014 • 11:15

Než Rusko, radši přesídlí jinam. Šachtar zůstane věrný Ukrajině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinská fotbalová chlouba Šachtar Doněck, mistr posledních pěti let, zůstane Ukrajině věrný, i kdyby se Donbaský region od státu odtrhnul a vytvořil samostatnou formaci, nebo se přiklížil k Rusku. „Hledáme možnosti, jak přesídlit klub do jiného města, kdyby tato nutnost nastala,“ prohlásil generální ředitel Sergej Palkin.



Plány Šachtaru Doněck navzdory tíživé situaci na Ukrajině jsou nadále velké: probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů, obhájit domácí titul. Občanská válka, která však v zemi zuří, může je však dosti nabourat.

Zvláště v donbaském regionu, kde místní ruští separatisté už v dubnu vyhlásili samostatnou republiku a není vyloučeno, že jejich záměrem je připojit tuto část Ukrajiny do Ruské federace.

„Ať se přihodí cokoli, zůstaneme ukrajinským klubem a budeme hrát ukrajinskou soutěž,“ prohlašuje generální ředitel Sergej Palkin.

Kdyby však odtržení regionu nastalo, muselo by to vedení klubu řešit. „Zkoumáme propozice, za jakých okolností je možno sídlo klubu přemístit do jiného města,“ sdělil Palkin. „Věřím ovšem, že se situace uklidní a Šachtar v Doněcku zůstane,“ dodává.

Ať to dopadne tak či onak, jisté je, že bez české stopy. Záložník Tomáš Hübschman po deseti letech odchází. Skončila mu smlouva, nabídku na prodloužení nepřijal.

Za velice výhodných podmínek (pět milionů korun ročně na tříletý kontrakt) má namířeno do Jablonce, kde by se měl stát základním kamenem Peltových Galácticos.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud