20. července 2014 • 15:42

SUPER Vaclík deptal soupeře! A asistenci mu šíleně zazdil spoluhráč

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Tomáš Vaclík zažil ve švýcarské Basileji parádní premiéru. Skvělými zákroky svůj tým několikrát podržel a navíc si málem připsal gólovou asistenci! Po jeho přesném výkopu se řítil sám na prázdnou bránu útočník Embolo, jenže nepochopitelně selhal. I přesto se mohl po zápase Vaclík radovat, jeho tým vyhrál na hřišti Aarau 2:1.



Basilej evidentně nešlápla příchodem Tomáše Vaclíka vedle. Bývalý brankář Sparty hned v prvním ligovém zápase dokázal, že bude oporou. Tým se na něj může spolehnout.

Nadšení domácí se mohli dostat proti favoritovi do vedení, jenže v cestě stál právě český gólman. Nejdříve zneškodnil křížnou střelu, o pár vteřin později si včasným vyběhnutím a vykrytím prostoru skvěle poradil i s nebezpečnou dorážkou z blízkosti.

Ještě v prvním poločase pak Vaclík zabránil ke smutku plného stadionu vyrovnání. Nejenže samostatný únik soupeře skvěle zneškodnil, míč navíc ještě udržel.

VIDEO: Výborné zákroky Vaclíka v časech 1:15 a 3:25

O jeden hvězdný moment ho ale nepochopitelným zkratem připravil vlastní spoluhráč. Ještě za stavu 0:0 totiž Vaclík vykopl míč, ten propadl až za obranu soupeře, útočník Embolo si míč chytře posunul a řítil se na prázdnou branku.

Těžko říct, na co v tu chvíli myslel. Místo střely ovšem zvolnil a do branky chtěl s míčem snad doklusat. V tom mu ale zabránil skluz obránce. Embolo se pak ještě dlouho držel za hlavu, jeho zkrat nechápali ani komentátoři. A Vaclík přišel o asistenci.

Přesto se po konci zápasu mohl radovat. Ačkoliv ho domácí Aarau nechytatelnou střelou připravilo na konci zápasu o čisté konto, Basilej vyhrála 2:1 a slavila tři body.

VIDEO | Embolův zkrat po přihrávce Vaclíka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud