30. června 2016 • 10:21

Vrba jde do Machačkaly! Ruský klub už potvrdil jeho angažmá

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to definitivní! Trenér Pavel Vrba opouští fotbalovou reprezentaci. Angažování českého kouče dnes potvrdil na svých stránkách klub Anži Machačkala. Spolu s Vrbou by do Ruska měl zamířit současný manažer národního týmu Dušan Fitzel, trenér brankářů Viktorie Plzeň Martin Ticháček a jako asistent také bývalý hráč Olomouce Alexander Bokij. Konkrétní údaje o délce kontraktu Machačkala nezveřejnila, ruská média píší o "dlouhodobé" smlouvě.



Pavel Vrba opouští českou reprezentaci po neúspěšném EURO 2016, kde jeho tým s jediným bodem skončil poslední ve skupině. Dvaapadesátiletý kouč byl u národního týmu od prosince 2013, kdy přišel z Plzně a s FAČR podepsal čtyřletou smlouvu s dvouletou opcí.

Vrba přitom jakékoliv spojení s Ruskem dlouho odmítal a třeba o informacích deníku Sport, který o možných nabídkách psal už na konci minulého roku, se vyjadřoval až pohrdlivě. Také po EURO ještě tvrdil, že u českého týmu dál zůstává.

Pak ale přišlo překvapivé vyjádření, že ho oslovila Machačkala, která chce využít výstupní klauzuli ve smlouvě, a že ho čeká „finální“ schůzka.

Motivaci vést reprezentaci mám dál, tvrdil Vrba po EURO
Video se připravuje ...

"Velmi si vážím možnosti, že jsem dostal možnost vést českou reprezentaci, vždy jsem to považoval za čest a skvělou zkušenost. Po mistrovství Evropy jsem zvážil všechny okolnosti a nakonec se rozhodl akceptovat nabídku Anži Machačkala, s jejíž konkrétní podobou jsem byl seznámen několik dní po skončení turnaje," uvedl Vrba ve svazové tiskové zprávě.

"Reprezentační tým se neopouští lehce, ale jsou přede mnou další výzvy," dodal Vrba a poděkoval za podporu fanouškům.

Trenérovi naopak poděkoval šéf FAČR Miroslav Pelta. "Dokázal s týmem postoupit na mistrovství Evropy ve Francii, a přestože naše mise skončila již v základní skupině, považuju trenérovo angažmá za úspěšné," prohlásil s tím, že si přál, aby realizační tým pokračoval dál. Teď nicméně musí hledat náhradu.

"Začínáme na věci intenzivně pracovat a 8. července bych rád Výkonnému výboru FAČR navrhnul jméno nového kandidáta na post reprezentačního trenéra," upřesnil Pelta. Koho byste si přáli za trenéra vy? Hlasujte v naší anketě!

Machačkala chce novou éru, Krejčí u ní nebude

Machačkala se v minulé sezoně udržela v ruské lize až díky úspěšné baráži a nyní chce budovat nový tým. V klubu v minulosti působil například útočník Samuel Eto'o, obránce Roberto Carlos nebo trenér Guus Hiddink.

Kvůli finančním problémům majitele Sulejmana Kerimova však klub poté začal šetřit, přišel o hvězdy a před dvěma lety sestoupil na jednu sezonu do druhé ligy. Dres Machačkaly oblékal v letech 2010 až 2012 i český útočník Jan Holenda.

Do Ruska si Pavel Vrba vezme zřejmě dva české spolupracovníky, Dušana Fitzela a Martina Ticháčka, a nedostane se tak na jeho věrného dlouholetého parťáka Karla Krejčího, se kterým působil už v Plzni. Tu Krejčí po nějaké době sám převzal, ale po mistrovské sezoně ve Viktorii skončil, jak sám vysvětloval hlavně proto, aby se mohl věnovat práci v reprezentaci.

Pavel Vrba vedl první trénink v novém působišti
Pavel Vrba vedl první trénink v novém působišti

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud