13. března 2017 • 18:00

To je borec! V 50 letech střílí góly v profesionálním fotbale

Autor: Lukáš Handl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už když v roce 2014 podepisoval smlouvu s japonským druholigovým týmem Yokohama FC, moc lidí mu nevěřilo. V té době mu bylo totiž 48 let a stal se tak nejstarším profesionálním fotbalistou na světě. Nyní ale útočník Kazujoši Miura ukázal, že odejít do fotbalového důchodu ještě nehodlá. 



Ve 40. minutě zápasu mezi Yokohama FC a Kusatsu dostal Miura do branky vyražený míč hostujícího brankáře a na stadionu propukla velká euforie .
Bývalý japonský reprezentant čtrnáct dní po oslavě svých 50. narozenin byl jediným střelcem v utkání. Tím zařídil svému týmu druhou výhru v tomto ročníku J- League Divison 2, a je tak nejstarším střelcem v profesionální soutěži.

"Tušil jsem, že dám gól. Celý zápas jsem se snažil myslet pozitivně," řekl Miura po zápase pro japonský deník Kyodo News.

 

Brankou z posledního zápasu překonal 52 let starý rekord legendárního Stanleyho Matthewse, který jako hráč Stoke City poslední branku vstřelil v roce 1965. Tehdy mu bylo 50 let a pět dní.

Fotbalová asociace FIFA ale nemohla potvrdit, zda je gól Miury opravdu nejstarším střelcem v historii profesionálního fotbalu.

Miura během své kariéry odehrál přes třicet profesionálních sezon, deset let působil v reprezentaci a je považován za jednoho z nejlepších japonských hráčů, kteří se kdy objevili na mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud