16. ledna 2018 • 20:30

Tévez o působení v Číně za 800 milionů: Byla to dovolená. Kritiku beru

Autor: kot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková upřímnost se hned tak nevidí. Přestože byl kontroverzní argentinský útočník Carlos Tévez během svého působení v Šanghaj Šen-chua jedním z nejlépe placených fotbalistů světa, nyní svůj čínský pobyt označil za omyl. "Byla to pro mě sedmiměsíční dovolená," uvedl bývalý hráč Manchesteru United i City. Zároveň přiznal, že angažmá nebral příliš vážně.



Během televizní debaty v argentinské televizi TyC Sports bylo Tévezovi do smíchu. Poslední sezonu se totiž zrovna nenadřel. Za Šanghaj Šen-chua odehrál dohromady pouze dvacet zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky.

Jeho tým v lize skončil až na 11. místě a nepovedenou sezonu alespoň částečně napravil až triumfem v poháru, na němž se však Tévez nepodílel, protože ještě předtím odcestoval zpět do Argentiny a s klubem se dohodl na ukončení smlouvy.

Za své výkony i přístup v průběhu celé sezony sklízel kritiku, a to i ze strany trenéra a prezidenta klubu. "Je v pořádku, že mě trenér a prezident klubu kritizují, protože fakt nevím, co jsem tam pohledával," prohlásil Tévez.

V průběhu léta pak na nějakou dobu úplně vypadl ze sestavy. Nyní prohlásil, že své angažmá už od počátku nebral vážně, přestože dříve tvrdil, že je v Číně šťastný.

Tévez dále řekl, že se cítí skvěle, protože byl na sedmiměsíční dovolené. Po domově a Boce Juniors, odkud do Číny odcházel, se mu údajně stýskalo už od samého začátku, od přestupu do Asie ho navíc měla zrazovat i rodina. "Jakmile jsem přistál v Číně, chtěl jsem se vrátit do Bocy," litoval zpětně. Přání mu splnilo po pouhém roce. A s "bolestným" v přepočtu přes 800 milionů korun na kontě.

I přes značně neprofesionální přístup je však mezi domácími fanoušky téměř za boha. Nyní se chystá na své již třetí působení v klubu. Příznivce Bocy alespoň může těšit fakt, že ve svých skoro 34 letech už nejspíš Tévez nemá další ambici při první příležitosti zmizet za penězi a slávou. "Teď mě fanoušci znovu uvidí v dresu Bocy a budou šťastní," vzkázal Argentinec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud