31. května 2018 • 12:05

Vydru povede legenda! Derby bude trénovat Lampard, přál mu i Čech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Matěj Vydra bude mít v Derby County v druhé anglické lize nového kouče se slavnou hráčskou minulostí, trenérskou kariéru tam totiž zahájí Frank Lampard. Devětatřicetiletý bývalý záložník Chelsea, kde strávil 13 let a stal se nejlepším střelcem, podepsal smlouvu na tři roky. Nové angažmá Franka Lamparda vzbudilo velký ohlas a s přáním už přispěchal také český brankář Petr Čech.



Právě český útočník Vydra se stal v uplynulé sezoně nejlepším střelcem druhé anglické ligy. Za Derby dal 21 gólů, ale účast v Premier League si jeho klub nevybojoval. V play off Derby nestačilo na Fulham.

Lampard ukončil hráčskou kariéru loni v únoru. Za Chelsea během let 2001 až 2014 nastřílel rekordních 211 branek a získal 13 trofejí včetně tří mistrovských titulů a triumfů v Lize mistrů a Evropské lize. Po odchodu od "Blues" ještě krátce oblékal dres Manchesteru City a poslední rok a půl strávil v New York City v MLS. Za reprezentaci posbíral 106 startů.

"Vždycky jsem chtěl vést klub s obrovskou tradicí a historií, jako je Derby County. Je to obrovská příležitost a výzva. Vím, že to nebude snadné, ale těším se," řekl Lampard pro klubový web. Na lavičce nahradil Garyho Rowetta.

Nová zpráva potěšila i českého brankáře Petra Čecha, který se s Frankem Lampardem potkal v Chelsea. "Všechno nejlepší v Derby! Rád vidím, že můžeš předat své fotbalové znalosti! Doufám, že budeš mít stejně úspěšnou kariéru, kterou si měl jako hráč," popřál svému dlouholetému parťákovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud