5. července 2018 • 17:53

Kapitán Sparty U19 Sedláček jde do Alkmaaru. Velký krok v kariéře, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devatenáctiletý záložník Richard Sedláček přestoupil z pražské Sparty do Alkmaaru. S nizozemským klubem, v němž působí i další český fotbalista Ondřej Mihálik, podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další dva roky.



Sedláček byl kapitánem sparťanské devatenáctky a je také členem reprezentace do 19 let. Alkmaar s talentovaným středopolařem zatím počítá pro druholigový rezervní tým Jong AZ.

"Je to velký krok v mé kariéře. AZ je výborný klub a jeden z nejlepších v práci s mládeží," uvedl Sedláček pro web třetího celku uplynulé sezony nizozemské ligy. "S Ondřejem (Mihálikem) jsem mluvil a pomohl mi se vším, co bylo potřeba. Jeho přítomnost mi všechno usnadňuje. Jsem nadšený," řekl.

Jako správný vnímá přestup také Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje. „Typologicky je to přesně fotbalista do holandského fotbalu. Alkmaar patří mezi elitu, je známý svou špičkovou akademií a výchovou talentů. Navíc mu s aklimatizací hodně pomůže Ondřej Mihálik, kterého také Sport Invest zastupuje a v klubu působí už od zimy.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud